”Kanonväder, 19 bilar i STCC, storpublik och mycket media”

Postat av Flash Engineering kl 09:00

Hallå där, Jonas Lundin, vd för STCC AB.
I lördags avgjordes STCC-premiären på Ring Knutstorp i Skåne. Vilka är dina starkaste intryck av starten på mästerskapet?

– Kanonväder, 19 bilar på gridden i STCC och mycket media.

STCC har ändrat tekniskt reglemente bland annat för att locka fler team och förare, men också för att attrahera en större publik. Hur många åskådare kom det till Ring Knutstorp?
– 7.500!

Vilka delar i premiäreventet är du mest nöjd med?
– Storpublik och det sportsliga upplägget under lördagen med warm up och tre heat i STCC.

Vad känner du att ni kan förbättra till kommande deltävlingar?
– Allt, men speciellt att lyfta känslan i depån ytterligare samt alla kringevent för hela familjen – och marknadsföringen av eventet.

Sportsligt blev premiären en succé med 19 bilar på gridden. Hade det inte varit för sena återbud på grund av sjukdom och skadad bil hade det varit 21. Hur viktigt var det att kunna bjuda på ett så stort startfält redan i premiären?
– Extremt viktigt, STCC-klassen drar hela eventet.

Hur tycker du att det nya tävlingsformatet med tre race för STCC-klassen togs emot?
– Som jag sa tidigare, otroligt lyckat, men vi kommer att följa utvecklingen noga och om formatet inte underhåller publiken så är jag inte främmande för förändringar.

Intresset från media har varit stort. Inte minst i Skåne. Det har skrivits och pratats mycket om STCC i tidningar, radio och TV inför och efter premiären. Hur viktigt är det för er verksamhet?
– Media är helt avgörande. Lite tillspetsat kan man säga att syns vi inte där så finns vi inte.

Senaste nytt