KRONE logistikpartner till STCC AB

Postat av Flash Engineering kl 17:08

STCC AB och tyska fordonstillverkaren Fahrzeugwerk Bernard Krone inleder ett samarbete i och med starten på årets racingmästerskap.
– Vi går in som logistikpartner och hjälper till med fordon för transporter, berättar Johan Carlstedt, ansvarig för Krones verksamhet i Sverige.

Krone är Europas näst största trailertillverkare, och marknadsledande i Sverige. Årligen levererar företaget mellan 1.000 och 1.500 trailrar till kunder runt om i landet.
Racingmästerskapet STCC med ambulerande verksamhet på åtta banor i tre länder 2017 är både material- och transportkrävande.
– Därför är en bra logistikpartner extremt viktig för oss. Att ha tillgång till ett antal trailrar under säsongen är avgörande för att kunna leverera det som förväntas av partners och publik, säger Jonas Lundin, VD STCC AB.

Krones medverkan i STCC 2017 kommer att märkas på flera sätt. Förutom den tydliga kopplingen till transporter kommer en trailer att fungera som utställningsfordon på samtliga tävlingar.
– En viktig del i vårt samarbete är också den möjlighet det ger oss att bjuda in våra kunder till tävlingarna och träffa dem under andra former och i en helt annan miljö än vi vanligtvis gör, säger Krone Sveriges VD Johan Carlstedt.
Krone kommer att bjuda in ett stort antal gäster till fyra av årets tävlingar.

STCC inleds på Ring Knutstorp i Skåne 5-6 maj där över 20 bilar kommer till start i huvudklassen.

Senaste nytt