Maximal otur för Andersson i STCC-premiären

Postat av Flash Engineering kl 19:38

Om Robert Dahlgren var STCC-premiärens gladaste förare var Andreas Andersson, LMS Racing, den som deppade mest efteråt. För skåningen blev nämligen premiären en mardröm. Trots att den började med en skräll i kvalet.

I sin Seat León TCR lyckades STCC-debutanten Anderson ta sig hela vägen till den tredje kvalomgången, Q3, i fredags.
– Jag har bra koll på bilen när det är blött och trivs bra på det underlaget. Det var skönt att vi lyckades gå hela vägen till Q3. Att slå sig in bland de fem främsta i det här startfältet är extremt svårt, säger Andersson.

Från åttonde ruta i det första heatet gjorde han en kanonstart och var direkt uppe på fjärde plats. Lyckan blev emellertid kortvarig. Redan efter några varv tvingades han i depå för däckbyte.
¬– Upp för backen så skulle jag försöka mig på en omkörning av en av KMS-bilarna när Daniel Haglöf kom på insidan, det blev kontakt och jag fick punktering på vänster framdäck, berättar Andersson som var långt efter på 17:e plats i mål.

I det andra heatet hade skåningen femte startposition, men den rutan stod tom när fältet släpptes iväg.
– Teamet trodde att vi kunde köra formationsvarv genom depån ända ner till det var fem minuter kvar, men det var tio.
Det innebar att Andersson fick starta sist från depån.
– Det var tungt.

Men tyvärr skulle det bli ännu tyngre. Mer fyra varv kvar fick racet ett lika våldsamt som abrupt slut.
– Jag försökte köra om Reuben Kressner som precis innan försökt ta sig om Kari-Pekka Laaksonen. Han misslyckades med den omkörningen och fick en dålig utgång. Jag gick på insidan av Kressner och var helt hundra på att han såg mig. Men då svängde han rätt in i mig och efter det var jag passagerare.

Båda bilarna hamnade med våldsam kraft i skyddsräcket. Ingen utav förarna ådrog sig några allvarliga skador. Med bilarna var det värre.
– Smällen tog hårt och skadorna är omfattande. Smäller av den har typen slår stora hål i budgeten. Nästa deltävling i Alastaro är i fara. Jag hoppas, men det ser ganska mörkt ut just nu.

Senaste nytt