Pigga nykomlingar vill erövra Finland

Postat av Flash Engineering kl 10:00

Tobias Brink är fyra i tabellen med 35 poäng och Fredrik Blomstedt är femma med 33 poäng. De två bästa nykomlingarna efter premiärhelgen i nya STCC.
— Det var en fantastisk helg för oss, säger Tobias Brink som åker till Finland och Alastaro fullproppad med energi och erfarenhet.

Tobias Brink. Foto Tony Welam

Resultatraden 5-3-5 i premiärhelgens tre race på hemmabanan Ring Knutstorp gav härligt klirr i poängkassan under Brinks debuthelg i STCC.
— Succé, säger han och syftar inte enbart på resultatet.
— Vi lärde oss väldigt mycket i premiären och den erfarenheten tar vi med oss till Finland. Det är första gången vi ska tävla där.

Teamkamraten i Brink Motorsport, Micke Ohlsson, hade inte lika bra utdelning i premiären. Hans resultatrad var 11-bröt-6.
— Jag och Micke har varit väldigt lika under försäsongstesterna och det var tillfälligheter som gjorde att resultaten inte blev vad vi hoppades på. Vi chansade med slicks i kvalet men det funkade inte och så hade han otur när en stötdämpare gick sönder i andra racet. Micke kommer att visa hur snabb han är, säger Brink.

Han hoppas förstås på nya pokaler i Finland men vill samtidigt hålla tillbaka förväntningarna en smula.
— Det vore en fantastisk skalp med pallplatser. Men banan är liten och trång och våra Audibilar är fältets tyngsta, säger Tobias Brink.

Fredrik Blomstedt fick sin första STCC-pokal i kavaj. Tävlingsledningen beslutade i efterhand att han och Daniel Haglöf skulle byta plats i resultatlistan i

Fredrik Blomstedt. Foto Tony Welam

första racet. Orsaken var att Haglöf körde lite för tufft när han tog sig om Blomstedt i loppets slutskede.
— Även om jag inte fick stå på pallen och ta emot pokalen (Haglöf överräckte den senare i depån) var det kul med en pallplats i mitt första STCC-race, säger Blomstedt som var ganska nöjd med premiären. Och precis som Brink så lärde han sig mycket i sina första lopp i en ny serie och i en ny biltyp.
— Starterna var mitt stora problem. Det var första gången jag gjorde en stillastående start i en sådan här bil och jag försökte ta det lugnt men det blev inte bra. Jag fick göra startträningen i racen, säger han och fortsätter:
— Jag ser det som positivt eftersom det är en del jag kan förbättra mycket.

Han ser fram emot tävlingen i Finland
— Det är en ny bana för de flesta i startfältet, till skillnad mot Knutstorp där många har stor erfarenhet ifrån. Det tror jag gynnar mig och jag är jäkligt taggad, säger han.

Fredrik Blomstedt hoppas förstås på att få kliva upp på pallen i Finland.
— Det vore hur stort som helst.

På onsdagen blev det officiellt att Fredrik Ekblom kommer att fortsätta tävla för Volkswagen Dealer Team.
— Hur bra som helst för teamet, för mig och för serien, säger Blomstedt och framhåller tryggheten av att ha en av STCC:s mest rutinerade förare att bolla med.
— Fredrik har i princip svaren på alla frågor jag har.

Senaste nytt