STCC-teamchef bakom ratten – Lestrup kör Nürburgring 24-timmars

Postat av Flash Engineering kl 08:09

Fredrik Lestrup, teamchef för Lestrup Racing Team, gör comeback bakom ratten. Kommande helg kör han klassiska 24-timmarsracet på Nürburgring för sjätte gången.
Han kommer att tävla i en Mini Cooper S John Cooper Works för Nexen Tire Motorsport.

Teamchefen för Lestrup Racing Team har haft en hektisk tid med planeringen av sitt eget team i STCC. Men nu, ett år efter hans senaste race – en klasseger i just Nürburgring 24-timmars – är det dags för Fredrik att själv dra på sig föraroverallen på nytt.
– Jag är självklart väldigt glad över möjligheten att köra i det här fantastiska racet igen och är väldigt tacksam för chansen som dök upp från Nexen Tire Motorsport, säger Fredrik.
Lestrup har med framgång kört 24-timmar på Nürburgring tidigare. I sina fem starter hittills har han erövrat flera klassegrar.
– Nordschleife är den ultimata racerbanan och 24-timmarsracet där är en enorm utmaning. Jag ser verkligen fram emot det här och efter att stått vid sidan om och coachat våra egna förare nu ett tag är det dags att se om jag vet vad jag pratar om!
Fredrik kommer att dela bilen med Ralf Zensen, Ralph Beck och Fabian Peizmeier.
24-timmars på Nürburgring körs i år mellan torsdag 25 maj och söndag 28 maj. Racet startar 15:30 på lördag med målgång 15:30 på söndag.

Bild.
Foto: Tony Welam/STCC

Senaste nytt