Vikarien kör vidare – Ekblom klar för STCC-start i Finland

Postat av Flash Engineering kl 15:29

Han gjorde succé som vikarie i STCC-premiären på Ring Knutstorp.

Nu får Fredrik Ekblom fortsatt förtroende i Volkswagen Dealer Team. Han är klar för helgens tävling i mästerskapet och kan, om han får fler chanser, bli en stekhet titelkandidat.^
– Nu blir det all in på segrar, säger den rutinerade 46-åringen från Örebro.

I STCC-premiären i Skåne för två veckor vikarierade Fredrik Ekblom för Johan Kristoffersson, som körde rallycross-VM i Tyskland.

– Än så länge har vi bara gjort upp att jag ska köra den här deltävlingen, sa Fredrik då, tackade för förtroendet och bokfördes för en seger, två andraplatser och silverposition i mästerskapet.

Det var ett facit som imponerade. Inte minst på teamchefen Tommy Kristoffersson.
– När man sätter in en reserv och han placerar sig 2-2-1 får man väl ändå säga att det är godkänt, säger Kristoffersson.

– Fredriks professionalism och kompetens är en betydelsefull injektion i vårt team. Hans vinnarinstinkt och jakt på segrar är något som varje team är betjänta av så redan dagen efter premiären började vi internt fundera över hur vi skulle kunna skapa förutsättningar för att Ekblom skulle kunna köra ytterligare några tävlingar.

Nu är det klart. En tredje VW Golf GTI för Volkswagen Dealer Team är på väg genom Europa och i morgon, torsdag, flyger Ekblom till Finland. Där, på Alastaro Circuit, avgörs nämligen säsongens andra deltävling 19-20 maj.
– Det ska bli spännande. Nu öppnas en möjlighet att vinna fler race, utbrister Ekblom, som självklart fått upp vittringen på en fjärde STCC-titel.

Han är också den ende föraren i det över 20 bilar starka startfältet som, om han får köra alla deltävlingar, har en rimlig möjlighet att förhindra att nya STCC också får en ny mästare.
– Robert (Dahlgren) är duktig och svårslagen och har varit solklar favorit till titeln i förhandstipsen. Men nu får han en riktig utmanare som är jäkligt sugen på att vinna igen. Det är nog ännu bättre för mästerskapet än att han seglar iväg och vinner det här själv liksom, säger Ekblom.

 

Robert Dahlgren, som kör för PWR Racing Seat Dealer Team, levde upp till högst ställda förväntningar i premiären. Han var aldrig sämre än trea i något av sina pass på banan och tog ledningen direkt i mästerskapet med två segrar och en andraplats i racen. I tabelltoppen är han sex poäng före Ekblom inför helgens tävling – den första någonsin i STCC på finsk mark.

 

Senaste nytt