Andersson och Honda siktar mot pallen

Postat av Flash Engineering kl 08:03

Fjärdeplatsen i det sista heatet i Finland var Mattias Andersson bästa i år. Nu hoppas STCC-veteranen och Honda Racing Sweden på en lika lyckosam fortsättning när STCC gästar Solvalla 16-17 juni.
Målsättningen är prispallen och avancemang i mästerskapet.

Efter två STCC-tävlingar med blandade resultat tar Mattias Andersson sikte på toppen i motorsportfesten på Solvalla i Stockholm. Målet är att bygga vidare på den positiva trenden från tävlingshelgen i Alastaro, Finland.
– Där avslutade vi bra och gjorde vårt bästa race med en fjärdeplats i tredje heatet, säger Andersson, som inför årets tredje deltävling ligger på åttonde plats i tabellen.
– Jag hade hoppats vi skulle ligga topp fem redan, men nu är vi åtta. Vi har inte lyckats ta oss upp på prispallen i något heat ännu men nu jobbar vi helg för helg för att ta oss uppåt. Efter Solvalla kanske vi ligger närmare var vi vill ligga i tabellen.
Travmetropolen Solvalla beskrivs av många som en av de tuffare banorna i STCC-kalendern.
– Det är den långsammaste banan men den som lockar mest publik. Det brukar bli en härlig folkfest. Det lär bli tajt och det kommer nog att bli hundradelar som fäller avgörandet. Kvalet blir enormt viktigt. Det är inte lätt att köra om på Solvalla, säger Andersson.
Målsättningen för säsongen är att utmana om pallplatser – i varje heat. Mattias Andersson tror att man kommer kunna göra det på Solvalla och även avancera i sammandraget.
– I år har vi hela tiden haft farten för topp fem, men vi har inte fått med oss resultaten. Jag känner mig trygg inför Solvalla. Det är svårt att säga på förhand vilken bil som passar banan bäst, men jag tror att Honda-bilen kommer passa bra och att vi kan få ett bra resultat.

Senaste nytt