Haglöfs mål: Sitta kvar på Solvallatronen

Postat av Flash Engineering kl 10:00

Seger 2015 och seger 2016. Efter fjolårets triumf kallades Daniel Haglöf ”Kungen av Solvalla”.
— Jag vill gärna ha kvar kungakronan, säger Borlängebon inför helgens tävlingar.

Daniel Haglöf är en av Sveriges mesta segerrika racerförare, i antalet heatsegrar ligger han faktiskt tvåa totalt med 69 fullträffar. Han delar andraplatsen med internationella storstjärnan Felix Rosenqvist.

Daniel Haglöf segrade på Solvalla 2016.
Foto: Daniel Ahlgren/STCC

I STCC har Haglöf tre segrar så här långt, två av dessa har han tagit på Solvalla. Han tycks trivas väldigt bra på den tillfälliga banan på travanläggningen.
— Jag gillar race på den här typen av banor. Jag ser inte räckena som hinder, jag ser det som en möjlighet att tjäna tid och det tror jag är en styrka, säger Haglöf och han tror på framgång även i år, trots att det nu handlar om en helt annan biltyp än den han tog sina segrar i.
— Vi vet varför vi fick Solution F-bilen att fungera så bra på Solvalla och jag tror att det är saker vi kan använda även på TCR-bilen. Det kommer att bli intressant, säger han.

Solvalla-banan har en egenhet som teamen och förarna måste bemästra, den är väldigt oförutsägbar.
— Det kan skilja sekunder i varvtid mellan olika pass och därför är det svårt att veta hur bilen ska ställas in. Det är en speciell tävling, konstaterar Haglöf.

Senast i Finland fick PWR-teamet se sig besegrat av Volkswagen Dealer Team och VW-föraren Johan Kristoffersson vann alla tre racen i sin årsdebut. Dessutom tappade PWR-föraren Robert Dahlgren mästerskapsledningen.
— Robert var ändå tredje bästa poängplockare, trots full viktlåda. Vi var inte tillräckligt bra för att vinna men poängmässigt var det ingen katastrof. Vi lärde oss mycket i Finland och känslan är att vi kommer att vara starka på Solvalla.

Daniel Haglöf: Foto: Tony Welam/STCC

En match i matchen blir förstås mellan Johan Kristoffersson och Daniel Haglöf. De har två segrar vardera på Solvalla och det är de bäst med, tillsammans med Thed Björk.

Kampen om Solvalla-tronen kommer att bli stenhård och Daniel Haglöf vill inte släppa ifrån sig titeln.
— Det är ju coolt att bli kallad kung, även om det bara är för en helg, säger han och skrattar.

Fotnot: Richard Göransson är den svenska förare som tagit flest segrar (oavsett serie). Han har segrat i 78 heat, varav 43 i STCC.

Senaste nytt