Solvalla Sportbilsfestival 17 juni – sportbilar och motorsport i huvudstaden

Postat av Flash Engineering kl 08:52

Racing och rallycross på högsta nivå kombinerat med häftiga sportbilar. Det är vad som erbjuds alla motorsport- och bilsentusiaster på Solvalla Travbana den 17 juni.
Under STCC- och RallyX Nordic-tävlingen kommer nämligen Driver Academy, i samarbete med auto motor & sport och STCC AB att, för andra året i rad, arrangera Solvalla Sportbilsfestival.

Den 17 juni står Solvalla Travbana som värd för STCC och RallyX Nordic. Med startfält fyllda av Sveriges främsta racing- och rallycrosstjärnor kommer det garanterat att bli action! Tillsammans med bilklubbar, regionens alla sportbilar och speciellt inbjudna supersportbilar blir detta en heldag med garanterat fler hästar än vanligt på Solvalla!

Sportbilarnas medverkan under STCC och RallyX Nordic på Solvalla blev en succé premiäråret 2016. Därför är Driver Academy och auto motor & sport tillbaka i år. Med sig har de bilar från ett stort antal bilklubbar, sportbilar från Stockholm med omnejd samt en lång rad utställare.
– För oss är alltid klubbarna en grundstomme och huvudattraktion i sportbilsfestivalerna. Alla klubbar är välkomna vilket ger en härlig variation och upplevelse för både besökare och klubbmedlemmar, berättar Göran ”Jojje” Svensson i Driver Academy.

Precis som i fjol ska ”Festivalens snyggaste bil ”och ”Festivalens bästa klubb” koras. Nytt för året är emellertid att klubbarna och dess medlemmar erbjuds att testköra STCC-banan med sina sportbilar. Detta sker efter de sista racen lördag eftermiddag.
Innan det, under lunchuppehållet kl 12.10-13.00, blir det parad på banan för speciellt utvalda bilar.
– Vi har två Ferrari som var med förra året, en 275 GTB och en 330 P4 replica. I år får de bland annat sällskap av en Ferrari 458 Challenge racebil, tre Aston Martin V12 Vantage, ett par häftiga Porschar – en grön 911 som markerar den miljonte tillverkade och en speciell Öhlins 911 GT3.
Publiken kommer också att få bekanta sig med en extremt ombyggd BMW Z4, Blixten McQueen från Disney-succén Bilar och en rad häftiga bilar från de medverkande klubbarna.
– I år kommer paraden att genomföras på alla delar av banan och det är meningen att förarna ska få gasa lite på raksträckan förbi huvudläktaren, säger en nöjd Svensson.

Festivalinformation
Datum: 17 juni 2017
Plats: Solvalla Travbana, Bromma
Öppettider: 10.00-16.00
Bilparad: 12.10-13.00

Senaste nytt