Andersson hoppas på fortsatt positiv trend

Postat av Flash Engineering kl 11:56

Fyra i Finland och trea på Solvalla. Nu vill Mattias Andersson och Honda Racing Sweden bygga vidare på sin positiva trend i STCC.
Inför Västkustloppet i Falkenberg 8-9 juli siktar teamet på pallen igen.

Honda Racing Sweden har förbättrat sig för varje deltävling hittills i årets STCC.
– De tre senaste helgerna har vi haft en uppgående trend rent fartmässigt. Senast fick vi med oss ett bra resultat, men det hade kunnat bli tre om inte en påkörning och ett bromsproblem hade ställt till det, säger Mattias Andersson och konstaterar:
– Vi har haft bättre fart än vad vi har fått poäng för.

På Solvalla erövrade Mattias Andersson säsongens första pallplats i teamets Honda Civic TCR. Tredjeplatsen i det första heatet var välkommen. I de två övriga två rasen låg Andersson också på pallplats innan man drabbades av dubbla missöden.
– Vi har tagit till oss av det som hänt tidigare och försökt åtgärda misstagen.

Banan i Falkenberg är, sett till medelhastighet, en av de absolut snabbaste i mästerskapet.
– Jag gillar banan och jag hoppas att den passar oss väldigt bra. Jag har kört i Falkenberg i många år och hamnat på en hel del prispallar där. Precis som på Solvalla är det inte så lätt att köra om där, därför blir det väldigt viktigt att få en bra plats i kvalet, säger Andersson.
Förhoppningen i Falkenberg är, som vanligt, att utmana om prispallen. Och att kunna göra det i samtliga heat.
– Målet är alltid prispallen. Hade vi haft tur i Solvalla hade vi kunnat ha tre. Förhoppningsvis har vi flytet nu så att vi får tre bra resultat och inte bara ett, som det varit de senaste helgerna.

Senaste nytt