60 kartingtalanger gör upp i Prins Carl Philips Racing Pokal

Postat av Flash Engineering kl 11:11

Vilka vinner Prins Carl Philips Racing Pokal 2017? Svaret får vi på söndag, 6 augusti. Då avgörs nämligen den femte upplagan av den populära gokarttävlingen på Lidköpings Motorstadion.
– Det kommer att bli hårt om segrarna i de båda klasserna, Rotax Max och KZ2, säger Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal.

Prins Carl Philips Racing Pokal instiftades på initiativ av prinsen själv år 2013. Sedan dess har många unga kartingtalanger kört om den åtråvärda pokalen och fightats om en unik testkörning, som även i år erbjuds sju förare (topptrion i varje klass plus ett wild card).
– Årets pristagare kommer att få en test med dubbla körpass i Formula STCC Nordic på Gelleråsbanan i Karlskoga den 10 oktober. Då kommer de också erbjudas att ta racinglicens, berättar Johansson.

I helgen ska testplatserna fördelas på ett stort antal hugade spekulanter när Lidköpings KK för femte året arrangerar Prins Carl Philips Racing Pokal. Tävlingen är en del av Lidköping Open som lockat totalt 150 startande i klasserna Micro, Mini, Rotax Max Junior, Rotax Max, Rotax Max DD2, KZ2 och J60. Lidköping Open är också en deltävling i riksomfattande RMC-serien.
Kampen om Prins Carl Philips pokaler kommer att ske i Rotax Max och KZ2, klasser i vilka man får köra från det år man fyller 15 år och där sammanlagt ett 60-tal förare kommer att delta.

Fjolårets upplaga av Rotax Max vanns av Jesper Sjöberg från Västerås. Han är tillbaka för att försvara sin titel.
– Men utmanare saknas inte. David Rehme, KAK och Rasmus Fridell från Järfälla MK, som blev tvåa och trea bakom Sjöberg i fjol, är revanschsugna och även Mathilda Olsson, Rasbo MK och Hugo Andersson, KAK, nämns med stor respekt i förhandssnacket, säger Johansson och tillägger:
– Men totalt är det säkert tio förare som har kapacitet och möjlighet att vinna. Så jämnt är det.

KZ2 är också svårtippad på förhand även om Bemjamin Törnqvist från Kristianstad Kartingklubb får gälla som knapp favorit i kraft av det SM-silver han erövrade på hemmaplan tidigare i somras.
Men det finns självklart fler som har vad som krävs för att slå sig in i toppen i klassen där de växlade 125-kubiksmotorerna ger topphastigheter runt 160 kilometer i timmen. Freddie Carlsson från Åmål är en av dem. Han vann Prins Carl Philips Racing Pokal 2014.

Jämte alla ungdomsklasser arrangeras under Lidköping Open även ett kändisheat i ”gubbklassen” DD2. Den tävlingen vann Prins Carl Philip passande nog själv 2016. I år avgörs det populära heatet som partävling i ett race över 15 minuter med förarbyte mitt i.
Vem Prins Carl Philip ska dela kart med har inte avslöjats ännu, men den regerande mästaren får räkna med tufft motstånd. I startfältet återfinns nämligen snabba kändisar som bland annat Porscheduon Roar Lindland och Mats ”Snickar-Matte” Karlsson, STCC-föraren Peter ”Poker” Wallenberg, Clio Cup-diton Johan Carlström, KAK:s generalsekreterare Wilhelm Douglas, Christofer Lindberg i Svenska Bilsportförbundet kartingutskott och Fredrik Blomqvist, ordförande i Lidköpings KK. Dessutom kryddar MMA-fightern Simon Sköld och tidigare världsmästare i thaiboxning, Rikard Nordstrand, startfältet.

Bakom Prins Carl Philips Racing Pokal står, förutom promotorn Thomas Johansson och arrangörsklubben Lidköpings KK, även Kungliga Automobil Klubben (KAK), STCC AB och Svenska Bilsportflrbundet. Andra partners är CTEK, Polestar och Berkeley.
STCC AB kommer att ha sin stora VIP-trailer på plats under tävlingen som inleds fredag 4 och avslutas söndag 6 augusti.

Senaste nytt