Brandmannen Ahlberg vill släcka pallnollan

Postat av Flash Engineering kl 14:00

— Frustrerande.
Så sammanfattar Andreas Ahlberg STCC-säsongen så här långt. Brandmannen från Krylbo känner att han inte fått poängutdelning som motsvarar farten.
— Framförallt på slutet har farten varit bra och vi har förtjänat en pallplats, säger han.

Det går att använda många idrottsklyschor för att beskriva Andreas Ahlbergs säsong så här långt. ”Stolpe ut”, ”små marginaler” och ”berg- och dalbana” är några som passar. Han har tagit poäng i 7 av 15 race. Han har varit tia en gång, sjua fyra gånger och sexa två gånger. När han väl tagit sig i mål har placeringarna oftast varit mer än anständiga. Ahlberg ligger tia totalt med 41 inkörda poäng.

På tråkighetskontot finns startkrascher, tekniska bekymmer och en del annat strul.
— Jag har brutit tre race från topp sex-placeringar, säger han.

Senaste tävlingshelgen (i Karlskoga) var jobbig. Ahlberg var fjärde snabbast i båda testpassen och gick in i kvalet med befogat självförtroende.
Men till kvalet började det regna och det är bara att konstatera att kval, regn, Andreas Ahlberg och Volkswagen Golf inte var den ultimata kombinationen på Karlskoga Motorstadion.
— Vi var prickfria från första varvet på första testet men på kvalet gick det fruktansvärt fel. Det var tio minuter som förstörde hela helgen.

I racen var farten tillbaka och han bärgade två sjundeplatser från startposition 16 och den vändningen tar han med sig till Anderstorp kommande helg.

Andreas Ahlberg. Foto: Tony Welam /STCC

— Våra varvtider i racen har varit jäkligt bra, säger Ahlberg som trots motgångarna ser mycket positivt med säsongen.
— Tur är något man förtjänar. Vi är ett nytt team i de här sammanhangen och vi är bara i början på en resa mot STCC-toppen. Ingen har haft kravet eller förhoppningen att vi ska kunna utmana de stora, rutinerade teamen redan i år. Vi tävlar ju mot eliten i Sverige, säger han.

Med det sagt är det inte så svårt att förstå att deltagande i STCC är målet inför 2018, tillsammans med Micke Kågered Racing.
— Min högsta prio och ambition är att hitta en fortsättning med Micke.

Och han ser fram mot Anderstorp.
— Det ska bli kul, det har oftast gått väldigt bra för mig där. Det är en häftig och riktigt snabb bana och drömmen är att få göra en solid helg där allting fungerar. Jag är jäkligt sugen på att ta min första STCC-pokal och blir det inte nu på Anderstorp, får det bli på finalen på Mantorp. Vi är värda det, säger Andreas Ahlberg.

Senaste nytt