Dagens fråga till teamcheferna: Hur skulle du vilja betygsätta ditt teams insats så här långt i STCC 2017?

Postat av Flash Engineering kl 09:50

Fyra rafflande deltävlingar har avgjorts. Nu återstår tre och efter välbehövlig sommarledighet startar STCC om med Kanonloppet i Karlskoga kommande helg, 12-13 augusti.
Inför racingklassikern på Gelleråsbanan har vi tagit pulsen på de svenska teamcheferna i mästerskapet. Som nedräkning inför slaget om Karlskoga kommer vi den här veckan att presentera en fråga och teamchefernas svar varje dag.

Hur skulle du vilja betygsätta ditt teams insats så här långt i STCC 2017?

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden:
– Resultatmässigt har vi inte varit där jag hade hoppats. Vi har inte fått med oss de poäng vi skulle ha haft. Teamet och mina medarbetare däremot har gjort en jätteinsats. Toppbetyg för deras jobb.

Johnny Wärnelöv, Experion Racing Team:
– Jag tycker att det varit en bra insats så här långt för att vara första säsongen, även om det varit lite krockar och att vi inte kunde förvalta vårt fina kval i Finland.

Per Oscarsson, TeamA Teknik:
– Resultatet är en total katastrof, men som team hade vi inte kunnat hantera situationen på något annat sätt när vi inte får ut bilen på banan. Vi har fått lägga all energi på det i stället för att försöka jaga fart och placera oss.

Micke Kågered, Micke Kågered Racing:
– Jag är jättenöjd över den utveckling vi har haft i teamet. Den har inneburit att det gått bättre och bättre för oss i tävlingarna.

Tommy Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team Sweden:
– Godkänt med tanke på att vi tog ett sent beslut att delta och att Johan inte kan köra alla race. 
Blomstedt har varit ett utropstecken, Ekbloms kapacitet vet vi och han levererar alltid.

Tobias Johansson, Brovallen Design:
– Fram till Falkenberg kände vi att vi gjort ungefär vad som kunde förväntas av oss. Vi har lärt oss mer och mer om bilen, samspelet mellan förare och teamet förbättras ständigt. Men med tredjeplatsen i Falkenberg så känns det som vi överträffat förväntningarna. Att vara topp tre-fem i årets STCC är väldigt bra.

Marcus Annervi, Rent A Wreck Racing:
– Vi har haft mycket problem och inte riktigt kommit underfund med hur problemen ska lösas. Men samtidigt har teamet fungerat väldigt bra och kan vi åtgärda svagheterna som finns kommer vi att växa ytterligare under säsongens andra del.

Fredrik Lestrup, Lestrup Racing Team:
– Med tanke på att vi är ett nytt team, som tävlar mot rutinerade toppteam, tycker jag att vi gjort det bra. Vi har koll på tekniken och åker fort men inte riktigt fått utdelning på farten och det känns lite frustrerande. Vi har ett team med flera personer som aldrig jobbat med motorsport tidigare men som lärt sig fort. Framförallt har vi väldigt kul tillsammans.

Ted Brink, Brink Motorsport:
– Jag tycker vi presterat väldigt bra med tanke på förutsättningarna. Vi är ett nytt team i STCC och vi visste att vår Audi inte skulle passa så bra på banorna i början av säsongen, ändå är vår bästa förare sexa i mästerskapet (Tobias Brink). Och vi har stundtals också konkurrerat med de mer rutinerade teamen.

Daniel Andersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team:
– Vi har haft en stark inledning på säsongen och levererat. Men det kunde ändå varit lite bättre, det har varit en del småmissar som kostat oss viktiga poäng.

I morgon: Det vill teamcheferna förbättra i de tre avslutande STCC-deltävlingarna.

Senaste nytt