Dagens fråga till teamcheferna: Vad tycker du att ni kan förändra och förbättra i de tre deltävlingar som återstår?

Postat av Flash Engineering kl 06:00

I dag fortsätter vår utfrågning av teamcheferna inför de avslutande tre deltävlingarna i STCC 2017. Bossarna pratar om vilka förändringar och förbättringar de vill se i sitt eget team i säsongsavslutningen.

Vad tycker du att ni kan förändra och förbättra i de tre deltävlingar som återstår?

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden:
– Ta mer poäng. Ta poäng i varje heat. Vi har gjort hyfsade resultat i något enstaka lopp, men vi har inte fått ihop hela helgen av olika skäl – krockar, tekniska missöden… Med det system som gäller är det viktigt att du kvalar bra, då har du stor chans att nå pallen.

Johnny Wärnelöv, Experion Racing Team:
– Förvalta och förbättra det vi redan lärt oss om inställningar på bilen. Där har vi fortfarande en del att lära, både vi och Lestrup Racing Team som driver bilen åt oss.

Per Oscarsson, TeamA Teknik:
– Med tanke på de tekniska bekymmer vi haft hittills ligger den största förbättringspotentialen i att att över huvud taget få tid att kunna börja jobba med inställningar och därmed ge Nicklas verktyg att prestera.

Micke Kågered, Micke Kågered Racing:
– Vi strävar givetvis efter bättre placeringar i både race och kval och vår ambition och förhoppning är att nå en pallplats innan säsongen är över.

Tommy Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team Sweden:
– Det finns alltid saker som kan förbättras men inga stora saker i ett kort perspektiv. Vi skulle behöva testa mer men den tiden finns inte.

Tobias Johansson, Brovallen Design:
– Vi måste lära oss att snabbare hitta en bra kvalsetup.

Marcus Annervi, Rent A Wreck Racing:
– Vi behöver bli noggrannare, göra bättre kval och ha mer flyt i racen.

Fredrik Lestrup, Lestrup Racing Team:
– Vi måste få till kvalen bättre och vi behöver våga lite mer på fria träningarna för att hitta ”sweet spot” tidigare. Min känsla är att det kommer att bli lättare med de nya, hårdare däcken.

Ted Brink, Brink Motorsport:
– Vi är ett nytt team så vi har massor att lära oss och förbättra. Det handlar om strukturen i teamet och prestationen på alla plan. Jag ser ingen riktig akilleshäl men ska jag plocka fram något är det att lära oss att bättre hushålla med däcken. Där har de större teamen ett försprång.

Daniel Andersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team/Junior Team/Customer Team:
– Vi har gjort starka race men vi kunde varit bättre i kvalen. Den delen behöver vi förbättra.

I morgon: Många positiva intryck av ”nya” STCC.

Senaste nytt