Dagens fråga till teamcheferna: Vilken förare i de andra teamen tycker du har överraskat mest hittills under säsongen?

Postat av Flash Engineering kl 08:52

Fredrik Blomstedt är den förare som överraskat mest och på flest teamchefer hittills i årets STCC. Blomstedt, som tävlar för Volkswagen Dealer Team Sweden, har verkligen övertygat och imponerat under sin debutsäsong i mästerskapet. I Falkenberg kom också hans första STCC-seger i karriären.

Vilken förare i de andra teamen tycker du har överraskat mest hittills under säsongen?

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden:
– Johan Kristoffersson visste vi var duktig men han har imponerat. Han har slagit sina teamkamrater och framförallt i Finland var han i en klass för sig. Volkswagen Golf och Johan Kristoffersson har varit den bästa kombon.

Johnny Wärnelöv, Experion Racing Team:
– Jag känner inte förarna så väl, men tycker att Fredrik Blomstedt gjort en fantastisk comeback i svensk racing. Han har verkligen imponerat.

Per Oscarsson, TeamA Teknik:
– Fredrik Blomstedt såklart. Honom har jag följt sedan han körde gokart och jag gläds verkligen med hans framgångar i år. Fredrik inte bara en duktig förare han är dessutom en otroligt mysig person.

Micke Kågered, Micke Kågered Racing:
– En av våra Volkswagen-kollegor, Fredrik Blomstedt. Han tycker jag har svarat för en jättestark prestation och har verkligen levererat.

Tommy Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team Sweden:
– Robert Dahlgren. Han kommer från många år med Volvo och har inte direkt rosat marknaden där. Nu tycker jag han är den enda som bjudit oss någorlunda motstånd.

Tobias Johansson, Brovallen Design:
– Det är flera. Albin Wärnelöv, Fredrik Blomstedt, Dennis Strandberg… Men ska jag lyfta fram en är det Albin Wärnelöv. Han var nära att göra en jättegrej i Finland och körde bra på Falkenberg, trots att han är så orutinerad. Det visar att Clio Cup är en bra plantskola.

Marcus Annervi, Rent A Wreck Racing:
– Fredrik Blomstedt. Inte minst med tanke på att han inte tävlat på de svenska banorna tidigare.

Fredrik Lestrup, Lestrup Racing Team:
– Fredrik Blomstedt har gjort det jäkligt bra. Visst, han kör i ett bra team och har bra förutsättningar men det kan också skapa en press som ska hanteras. Han har visat att han både är snabb och har ett bra psyke.

Ted Brink, Brink Motorsport:
– Johan Kristoffersson. Han är helt otrolig. Även om han har mycket vikt i bilen är han hela tiden snabb. Man måste imponeras av en sådan förare.

Daniel Andersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team/Junior Team/Customer Team:
– Fredrik Blomstedt har gjort det bra. Jag ska erkänna att jag hade dålig koll på honom inför säsongen.

I morgon: De förändringarna vill teamcheferna se i STCC 2018.

Senaste nytt