Dagens fråga till teamcheferna: Vilket är ditt mest positiva intryck av ”nya” STCC?

Postat av Flash Engineering kl 09:34

Stora startfält, bra mediebevakning, positivt gensvar från sponsorer, bra reglemente, stämningen i depån…
Där har ni några av svaren vi fick när vi bad teamcheferna summera sina positiva intryck av ”nya” STCC.

Vilket är ditt mest positiva intryck av ”nya” STCC?

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden:
– En positiv anda på publikplats samt att det är fler bilar i mästerskapet. Åskådarna och sponsorerna gillar de stora startfälten. Det har varit tuffa race och det är både på både gott och ont. Det beror på vilken sida man står på – den betalande sidan eller åskådarsidan.

Johnny Wärnelöv, Experion Racing Team:
– Att det kom så många bilar till start har givetvis varit positivt, liksom mediebevakningen som jag tycker varit bred både i TV och tidningar. STCC i media har inte bara handlat om de tre bästa i mästerskapet och det är viktigt, inte minst ur sponsorsynpunkt.

Per Oscarsson, TeamA Teknik:
– Framförallt att det återigen är många bilar i STCC. Vi hade aldrig åkt STCC om man haft kvar TTA-bilarna. Då hade vi dragit till Tyskland direkt.

Micke Kågered, Micke Kågered Racing:
– Att det är så många bilar i startfältet såklart, samt att vi fått ett jättepositivt gensvar från våra sponsorer. Deras intresse att komma tillbaka till racerbanan och göra bra kundaktiviteter har varit stort. STCC är helt klart på väg upp igen.

Tommy Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team Sweden:
– Ett bra reglemente med riktiga bilar som ger möjlighet för nya team att komma fram, det skapar i sin tur stora startfält.

Tobias Johansson, Brovallen Design:
– Stämningen i depån med många bilar och team. Jag tycker också vi har ett bra samarbete mellan teamen, det känns som en nytändning i år. TCR är också ett väldigt bra reglemente.

Marcus Annervi, Rent A Wreck Racing:
– Antalet bilar, såklart. Det är många bra bilar och många bra team och det är ett kvitto på att det var rätt beslut att införa TCR.

Fredrik Lestrup, Lestrup Racing Team:
– Det som är det bästa är att det är så mycket körning varje helg, det är viktigt för nya förare och team. Och så är TCR ett bra reglemente för Sverige.

Ted Brink, Brink Motorsport:
– Det nya reglementet i sig har lett till större intresse och fler team. Som nytt team hade det varit väldigt tufft att gå in i det tidigare reglementet.

Daniel Andersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team/Junior Team/Customer Team:
– Konceptet som helhet har lett till ökat intresse och fler deltagare. Allting är inte perfekt men jag gillar upplägget som är i år.

I morgon: Han är föraren som överraskat mest hittills på teamcheferna i STCC.

Senaste nytt