Detta har hänt i STCC 2017 – del 1

Postat av Flash Engineering kl 18:56

Nästa helg är det dags för årets femte deltävling i STCC, efter drygt en månads sommaruppehåll. Inför tävlingarna i Karlskoga ska vi i en serie artiklar titta tillbaka på årets säsong för att friska upp minnet. Vi börjar med premiären på Ring Knutstorp, 5-6 maj.

Redan under kvalet på Ring Knutstorp visade förhandsfavoriterna att tipsen var välgrundade. Fredrik Ekblom (Volkswagen Dealer Team) tog pole position i två race och Robert Dahlgren (PWR Racing Team) i ett. Volkswagen-föraren Fredrik Blomstedt var näst snabbast i Q1 i sitt första STCC-kval i karriären. Även hemmaföraren Tobias Brink (Brink Motorsport) överraskade i kvalet med placeringarna 4-2-4.

Robert Dahlgren gjorde en superstart i första racet och passerade direkt både Ekblom och Blomstedt, vilket även blev ordningen i mål. Blomstedt tog därmed sin första pallplats i STCC.

Dahlgren segrade också andra racet, återigen med Ekblom som tvåa. Trea blev Tobias Brink och tog därmed sin första pallplats i STCC. Race 2 inleddes med en startkrasch där Mikaela Åhlin-Kottulinsky (PWR), Andreas Ahlberg (Micke Kågered Racing) och Marcus Annervi (Rent a Wreck Racing) tvingades bryta. I slutet av racet var det ytterligare en krasch när Reuben Kressner (Brovallen Design) och Andreas Andersson (LMS Racing) körde ihop och in i räcket.

Även tredje racet inleddes med en krasch. Niklas Lilja (LMP Engineering), Dennis Strandberg (Lestrup Racing Team) och Nicklas Oscarsson (TeamA Teknik) var inblandade. De två sistnämnda tvingades bryta och när målflaggan föll var det Ekblom som segrade, före Dahlgren och Daniel Haglöf (PWR).

Robert Dahlgren åkte från premiären som mästerskapsledare.

Senaste nytt