Detta har hänt i STCC 2017 – del 2

Postat av Flash Engineering kl 09:00

När STCC för första gången tävlade i Finland, var det Alastaro Circuit som stod värd för evenemanget. Banan ligger cirka en timmes bilresa från Åbo och Finland bjöd på fantastiskt försommarväder helgen 19-20 maj.

På banan var det total dominans av Johan Kristoffersson (Volkswagen Dealer Team). Värmlänningen gjorde årsdebut i STCC och han var snabbast i de tre kvalpassen och vann alla tre racen.

Bakom Kristoffersson var det desto mer spännande. Fredrik Ekblom (Volkswagen Dealer Team) blev 3-2-3 i de tre racen och de resultaten förde upp honom i mästerskapsledning.  Robert Dahlgren (PWR Racing Team) hade det tyngre med resultatraden 4-3-5. Övriga pallplatser togs av Fredrik Blomstedt (Volkswagen Dealer Team), han blev tvåa i race 1 och 3 samt 16 i andra racet. Stor Volkswagendominans, med andra ord. Åtta av nio möjliga pokaler gick till teamet från Arvika.

Nykomlingen Albin Wärnlövs (Experion Racing) insats i Finland är värd att nämnas. Han var fjärde snabbast i Q1 och sjätte snabbast i Q2. I första racet låg han länge på en pallplats och var på väg mot en sensation men orkade inte hålla ihop racet ända i mål.

Det var också i Alastaro som finländarna gjorde sina bästa resultat så här långt. Joonas Lappalainens (Kart In Club) femteplats i andra racet är den främsta, finska placeringen på de fyra inledande tävlingshelgerna.

Senaste nytt