Detta har hänt i STCC 2017 – del 3

Postat av Flash Engineering kl 07:04

Årets tredje deltävling gick på Solvalla 17 juni. Det var sjätte året som traveldoradot skrudades om till en racingbana under en helg. Johan Kristoffersson (Volkswagen Dealer Team) var återigen föraren att slå, formen från Finland tycktes sitta i.

Kristoffersson var nämligen snabbast i alla tre kvalpassen men blev av med sin pole position i första racet eftersom han satte sitt snabbaste varv under gulflagg. Istället var det Daniel Haglöf (PWR) som fick pole position, hans första i karriären i STCC.

Men Haglöf var för het på gröten och tjuvstartade i racet och bestraffningen var odiskutabel. Kristoffersson tog över ledningen och vann ohotad. Även Fredrik Ekblom (Volkswagen Dealer Team) tjuvstartade och blev bestraffad. Ekblom blev poänglös, medan Robert Dahlgren (PWR) blev tvåa och tog över mästerskapsledningen från just Ekblom. Mattias Andersson (Honda Racing Team) körde i mål som trea och blev den första föraren utanför PWR och Volkswagen Dealer Team som tog en pallplats.

I andra racet tog Dahlgren ledningen från andra rutan men efter några varv tog sig Kristoffersson förbi Dahlgren och så blev ordningen i mål. Femte raka racesegern för Kristoffersson, med andra ord. Trea blev Ekblom.

I tredje racet bröt dock Dahlgren segersviten för Kristoffersson. Dahlgren tog starten från andra rutan och ledde ”från lampa till flagga”. Kristoffersson tvåa och Ekblom blev trea. Fyra blev Dennis Strandberg (Lestrup Racing Team) och han gjorde sin bästa helg i STCC så långt med två femteplatser och två fjärdeplatser. Tredje racet blev allmänt ganska stökigt och i eftersnacket luftades det en del synpunkter från förarhåll om uppträdandet på banan.

Senaste nytt