Fredriksson ersätter Strandberg i Kanonloppet

Postat av Flash Engineering kl 17:57

Tidigare formelbilsföraren Robin Fredriksson gör STCC-debut i Kanonloppet i Karlskoga 11-13 augusti. Den 23-årige närkingen tar plats i Lestrup Racings Volkswagen Golf GTI där han ersätter Dennis Strandberg som inte har möjlighet att köra den här helgen.

Robin Fredriksson är ursprungligen från Gyttorp men bor i Karlstad där han har ett år kvar på sina universitetsstudier. Racingmässigt kommer Robin från flera säsonger i Formel Renault/Formula STCC Nordic. Även om han inte representerat Lestrup Racing i STCC tidigare är han ingen ny bekantskap för teamet. Han var en av förarna i Silverstone 24-timmars i början av säsongen och har också gjort två tester för teamet under året. Nu väntar en debut i STCC och han gör ingen hemlighet av att det är dit han siktar nästa år.
– Jag har inte och ska heller inte ha några jättestora förväntningar på den här helgen. Det är ett tufft motstånd och det är svårt att hoppa in mitt i säsongen. Det främsta målet är att se till att helgen flyter på bra och att det blir en problemfri STCC-debut, säger Robin.

Hans tidigare erfarenhet med Lestrup racing tror Robin kommer komma väl till pass i Karlskoga.
– Teamet är superbra och jag skulle inte vilja byta det mot något annat. Vi har jobbat bra ihop hittills och bilen känns fantastiskt bra att köra. Det märks också att Fredrik själv är förare, han vet vad man vill ha och behöver som förare och det märks i hela teamet. Det gör att jag vågar hoppas på en bra STCC-helg på min hemmabana och en bra chans att komma in i STCC nästa år vilket är det stora målet.

Robin Fredriksson ersätter tillfälligt Dennis Strandberg som kört de fyra första deltävlingarna i mästerskapet i Lestrup Racings VW Golf. Strandberg har en fjärdeplats och tre femteplaceringar som bästa resultat hittills.
– Tyvärr var det inte möjligt för Dennis att komma till start den här helgen vilket vi självklart tycker är väldigt tråkigt, säger teamchef Fredrik Lestrup.
– Tillsammans med Dennis jobbar vi nu hårt på att han ska kunna vara tillbaka i bilen igen till Anderstorp. Nu när Dennis inte kan köra så är vi väldigt glada att Robin hade möjlighet att hoppa in istället. Efter testerna i Falkenberg och Anderstorp och inte minst hans insats för oss i Silverstone 24-timmars vet vi att vi får en mycket kompetent ersättare i bilen och vi ska göra allt vi kan för att han kan få så bra förutsättningar som möjligt för sin STCC-debut.

Trots att Dennis Strandberg inte har möjlighet att själv köra i helgen kommer han att vara på plats med teamet på Gelleråsen och följa Robins framfart.
– Det känns väldigt tråkigt att jag inte fick ihop en satsning till den här helgen, särskilt med tanke på vilka framsteg vi gjorde med bilen i Falkenberg. Jag är nyfiken på att se hur det märks på Gelleråsen och kommer att vara med teamet hela helgen. Vi visste redan innan säsongen att det här var en risk och vi har ändå kunnat köra de fyra första helgerna. Nu ligger allt fokus på att komma till start i Anderstorp istället, säger Strandberg.

Senaste nytt