Joakim Darbom förväntansfull inför STCC-debuten

Postat av Flash Engineering kl 17:26

I helgen presenterar sig Joakim Darbom för första gången på allvar för den svenska motorpubliken när han debuterar i STCC. På den anrika före detta Formel 1-banan i Anderstorp kliver den 21-årige Huddinge-föraren nu in över tröskeln i karriärens så här långt största sammanhang – och rakt in i en minst lika stor utmaning.
 


Darbom har under de senaste tre åren tävlat på den internationella arenan, huvudsakligen i det italienska Trofeo Abarth-mästerskapet där han slutade tvåa totalt i fjol och just nu spelar en central roll i striden även om 2017 års titel.
 

Den kommande helgen byts dock Italien tillfälligt mot Sverige, och Abarth mot Audi, när Darbom doppar fötterna i det inhemska racingvattnet genom ett allra första inhopp i STCC tillsammans med dalateamet Brovallen Design.
 

– Det känns riktigt häftigt att få den här chansen i STCC på Anderstorp, säger Joakim Darbom. Det är definitivt ett mästerskap jag tittar på inför 2018, och det här blir en första möjlighet att utforska hur det egentligen fungerar. Syftet är framför allt att skaffa mig en referenspunkt inför framtiden och en uppfattning om vad som krävs på den här nivån. Jag är väldigt förväntansfull och målet är naturligtvis att göra ett så bra jobb som möjligt.
 


Darbom kommer under helgen att ratta en Audi RS3 LMS.
– Jag har testat Audin en gång, uppe i Karlskoga för några veckor sedan, och det kändes faktiskt riktigt bra, kommenterar Darbom. Det var en del ordinarie STCC-förare där samtidigt och vi lyckades hålla jämna steg med dem, vilket känns lovande. Nu ska man inte dra några större växlar av det, men det var i alla fall en bra start. Jag är här för att se och lära och måste ta den här helgen lite som den kommer. 


Senaste nytt