Ny hemvändare väljer STCC

Postat av Flash Engineering kl 16:52

Nu väljer ännu en utlandssvensk att komma hem och tävla i STCC. I Anderstorp om två veckor får hemvändarna Fredrik Blomstedt, Dennis Strandberg och Mikaela Åhlin-Kottulinsky sällskap av Joakim Darbom.
21-åringen från Huddinge kommer att göra Reuben Kressner sällskap i Audi-teamet Brovallen Design.
– Förhoppningsvis är det här startskottet för en hel säsong i STCC 2018, säger Darbom.

Joakim Darbom har med stor framgång tävlat i italienska Trofeo Abarth-mästerskapet de senast tre säsongerna. 2015 vann han Abarth 500, förra säsongen blev han tvåa i Abarth 695 och han ligger tvåa i årets 695-mästerskap.
Men suget att tävla på hemmaplan i STCC är stort och nu blir det verklighet. Ett samarbete med flera olika partners gör satsningen möjlig. Redan till helgen kommer Darbom att finnas på plats i Karlskoga, bland annat för att visa upp bilen, Brovallen Designs Audi RS3 LMS.
Darbom har redan hunnit bekanta sig med bilen under några testpass i just Karlskoga.
– En underbar, potent och välbalanserad bil, säger Darbom, som blir den 25:e föraren i årets mästerskap.

Brovallen Designs ägare Tobias Johansson är glad över att kunna presentera samarbetet med Joakim Darbom.
– Han är en ung, lovande förare som var väldigt snabb när vi testade. Självklart är det också jätteroligt att vi får ut båda bilarna på banan, det har varit målsättningen hela säsongen, säger Johansson.

Senaste nytt