Öronbedövande Formel 1-uppvisning i STCC Sportbilsfestival i Anderstorp

Postat av Flash Engineering kl 10:28

I år blir STCC på Anderstorp Raceway mer än bara racing. Mycket mer!
Den 2-3 september kommer STCC, tillsammans med bland annat Driver Academy och auto motor & sport, att bjuda publiken på en häftig sportbilsfestival kryddad med musikunderhållning, flyg- och driftingshow och, inte minst, öronbedövande Formel 1-uppvisning.

Premiären för vad man på sikt hoppas ska bli Nordens största sportbilsfestival äger rum på legendarisk racingmark. På banan där det kördes Formel 1 i mitten på 1970-talet ska den här gången tävlingsbilarna i STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Clio Cup och Formula STCC Nordic dela uppmärksamheten med hundratals sportbilar.
Och den Williams FW28 med V8 Cosworth-motor som Nico Rosberg körde i Formel 1 2006!
– Bilen, som kommer att köras av sin svenske ägare, varvar 18.000-19.000 varv per minut och låter som ett jetplan. Arrangörsklubben har tagit ut en så kallad bullerdag just för den här bilens skull, berättar Göran ”Jojje” Svensson i Driver Academy.

  Svensson hoppas att ett stort antal sportbilsägare ska nappa på premiärupplagan av STCC Anderstorp Sportbilsfestival.
– Att bygga upp en festival vet vi av erfarenhet tar tid, men ambitionen är att den i Anderstorp inom några år ska blir Nordens största. Till första upplagan tror jag på över 500 bilar.
Ytorna på Anderstorp Raceway är stora vilket gör att Driver Academy kan bjuda in alla som vill. På Solvalla i juni månad fick man sätta stopp vi ca 300 bilar av utrymmesskäl. Några sådana begränsningar finns inte i Anderstorp.

Fordon från många av landets bilklubbar kommer som vanligt att vara basen i verksamheten, men Driver Academy och auto motor & sport kommer att bjuda på mycket mer än så. I samarbete med VEIDEC Racing Aerobatic Team blir det hisnande flyguppvisning och Arn Racing kommer att bjuda på en spektakulär driftingshow.

– Allt detta plus F1-uppvisningen kommer att ske på söndag, under lunchuppehållet i STCC-tävlingarna. På söndag blir det dessutom blueskonsert med Age Gap Blues band i två 45-minuterspass på utomhusscenen mitt i depån. Age Gap Blues band kommer även att spela under lördagens invigning av sportbilsfestivalen. Men då bara som förband. Kvällens huvudattraktion är Kalle Moraeus och Putte Snitt med Torrvrål Blues band. Välkände och populäre Orsamusikern Moreaus är själv stor sportbilsentusiast. Han har en svart Corvette C7 som han kör ofta och gärna.

Senaste nytt