Prins Carl Philip vann sin egen tävling för andra året i rad

Postat av Flash Engineering kl 23:22

Förra året bjöd prins Carl Philip in till ett kändisheat under kartingtävlingen Lidköping Open, en tävling han själv vann.
I år upprepade han bedriften.
– Ja, det blev så, konstaterade prinsen.

Kändisheatet kördes som en del i Lidköping Open och prinsens egen tävling, prins Carl Philips Pokal. Förra året var kändisracet ett sprintheat, i år var det GT-stuk på upplägget med två förare per kart och förarbyte efter halva loppet.

Prins Carl Philip och Per Wilander. Foto: Jerry Karlgren

– Vi har försökt dela in det i lag med en amatör och en tävlingsförare, sade prinsen som bjöd in en god vän att dela bil med, Per Wilander.

Ett bra val, skulle det visa sig. Upplägget var att tävlingsförarna inledde racet och prinsen gjorde en kanonstart från tredje rutan och flög till ledningen. Men snart blev han hårt uppvaktad av Roar Lindland och dessa två fajtades varv efter varv. Prinsen höll dock undan och gick in till förarbyte varvet före Lindland gick in. När båda bilarna bytt var det Lindlands kollega Wille Douglas som ledde men Per Wilander var snart uppe i ledningen och tog hem segern före hemmaklubbens Christer Kvick och Fredrik Blomqvist (den sistnämnde ordförande i Lidköpings Kartingklubb).
– Det känns kanske lite konstigt att bjuda in kompisar till en tävling och återigen vinna. Men det var en bra fajt med lite hopstötningar och det var bara kul, sade prinsen.

Har du några kompisar kvar som vill komma hit och tävla i fortsättningen om du ska vinna varje gång?
– Bra fråga. Vi får se hur vi gör nästa år, jag kanske inte har någon mer att bjuda in, sade prinsen och skrattade.

Per Wilander har ingen bilsporterfarenhet alls men körde ändå bra.
– Förutom lite hyrkart har jag inte kört någonting, sade han.

Prins Carl Philip i ledningen. Foto: Jerry Karlgren

Prinsen fyllde på:
– Vi har kört en del hyrkart genom åren och Per har alltid varit väldigt snabb.
– Jag har till och med slagit dig vid ett tillfälle, konstaterade Per Wilander.
– Men det pratar vi inte om, i alla fall inte jag, kontrade prinsen…

Tvåa blev alltså hemmaklubbens Christer Kvick och Fredrick Blomqvist. Och för nya ordföranden Blomqvist var det första tävlingen.
– Jag började köra kart i år jag hade ingen aning hur jag skulle göra i fältet, så jag försökte göra som de andra, sade han och skrattade.

Blomqvist konstaterade att arrangemanget är viktigt för klubben.
– Det är ett jättestort evenemang för oss. Det krävs väldigt mycket förberedelser och även efterarbete och det skulle aldrig gå att göra utan många ideella krafter i klubben. Att vi också får kungligt besök är pricken över i, det lockar extra mycket folk, sade han.

Fredrick Blomqvist, Christer Kvick, prins Carl Philip, Per Wilander, Anders Pfestor, Pelle Mattsson. Foto: Jerry Karlgren

Fredrick Blomqvist ser en ljus framtid för klubben och dess fina anläggning.
– Återväxten ökar i klubben, vilket förstås är jätteroligt. Men karting är en krävande sport där det är nödvändigt att föräldrar har tid och engagemang. Som tur är har vi duktiga medlemmar som ställer upp och hjälper till när det kommer nybörjare, sade Fredrick Blomqvist.

Resultat kändisheatet:
1. Prins Carl Philip – Per Wilander,
2. Christer Kvick – Fredrik Blomqvist,
3. Pelle Mattsson – Andreas Pfestor,
4. Jon Lind – Christopher Lindberg,
5. Wille Douglas – Roar Lindland,
6. Johan Carlström – Simon Sköld,
7. Stefan Radne – Stefan Wilson,
8. Jonas Lange – Richard Nordstrand

Alla deltagare i kändisheatet. Foto: Jerry Karlgren

Senaste nytt