Sex STCC-team vässade formen i test på Anderstorp Raceway

Postat av Flash Engineering kl 16:13

Nedräkningen för Kanonloppet i Karlskoga kommande helg är i full gång. I dag tog sex STCC-team chansen att finslipa formen i en testdag på Anderstorp Raceway. Brink Motorsport var på plats med båda sina Audi-bilar. Nötte varv på den klassiska Formel 1-banan gjorde även Lestrup Racing Team, Experion Racing Team, TeamA Teknik och Rent A Wreck Racing med sina förare.

Det här var sista chansen för teamen att testa de årsnya STCC-bilar i Anderstorp, som är nästa anhalt i kalendern (2-3 september) efter Kanonloppet. Testförbud råder på banan i Småland direkt efter målgång i Karlskoga på söndag.

Någon officiell tidtagning fanns inte under tisdagens test, men enligt den inofficiella var en nykomling i gänget, Hugo Nerman, riktigt snabb. Den unge skåningen leder Formula STCC Nordic och har ambitioner att ta nästa steg i sin karriär 2018. Om han hamnar i STCC eller inte återstår att se. Testen för Lestrup Racing Team syftade i första hand till att prova på teamets Volkswagen Golf GTI och få en känsla för klassen.

Bilder.
Foto: Jerker Johansson/STCC


 

 

 

Senaste nytt