Teamchefernas favorit siktar på pallplatser i STCC-avslutningen

Postat av Flash Engineering kl 11:14

Vi ställde följande fråga till de svenska teamcheferna i STCC: Vilken förare i de andra teamen tycker du har överraskat mest hittills under säsongen?
Mer än hälften lade sin röst på Fredrik Blomstedt (se artikel här intill), hemvändaren som övertygat stort in sin STCC-debut för Volkswagen Dealer Team.

• Hallå där Fredrik Blomstedt, vad säger du om det?
– Kul att så många uppskattar min insats! Då har man ju gjort något rätt i alla fall (skratt).

• Förklara varför det gått så bra för dig under premiärsäsongen?
– Jag kör för ett väldigt bra team och jag har bra och snabba teampolare som jag fått många värdefulla tips av. Dessutom har min förarcoach Edward Sandström varit jäkligt bra och hjälpt mig att förstå hur bilen funkar och hur jag ska arbeta för att komma snabbare framåt. Varje gång jag varit på banan har det känts att någonting saknats. Det har jag gått och funderat på och pratat med Edward om hur vi ska lösa. Till nästa race har vi fått ordning på det och så har det kommit upp nya grejer som jag varit kass på och som vi har bearbetat. Ja, så har det bara blivit bättre och bättre för varje race.

• Vilken tycker du är årets höjdpunkt för din del så här långt?
– Seger i Falkenberg var grym såklart, men egentligen var det kvalet som jag kände var skönast. För det är kvalen jag har haft störst problem med. Jag har varit snabb på träningen, men så har jag inte fått till kvalen förrän i Falkenberg och det är kvalresultaten som är grundförutsättningen för att få till bra race. Att jag äntligen knäckte den nöten gav den skönaste känslan.

• Vilka resultatmässiga förhoppningar har du inför de avslutande tre deltävlingarna?
– Jag satsar på en trippel podium och få till en hel helg. Dessutom vill jag klättra i mästerskapstabellen. Det skulle vara skönt att avsluta topp tre i alla fall.

• Om du vore teamchef och fick frågan om vilken förare i något av de andra teamen som du tycker har överraskat mest hittills i årets serie – vad skulle du svara då?
– Hm, ja… Jag tycker nog tusan Andreas Andersson som kom från Ginetta. Han körde visserligen bara på Knutstorp, men jag tycker att han med sin bakgrund gjorde ett himla bra jobb där. Han hade otur i racen, men han kvalade riktigt bra: åtta, femma, femma. Hoppas han gör ytterligare någon start innan säsongen är över. Det vore kul att få med honom igen.

Senaste nytt