Dahlgren frisk och förväntansfull en vecka innan finalstarten i STCC

Postat av Flash Engineering kl 11:52

• Hallå där, Robert Dahlgren, som leder STCC med bara finalen på Mantorp Park 15-16 september kvar i kalendern. Hur mår du?
– Fantastiskt bra.

• Tre poäng fattas för att du, efter fyra silver hittills i STCC-karriären, äntligen ska få erövra din första STCC-titel. Egentligen är det väl bara sjukdom som kan stoppa dig? Eller?
– Ja, sjukdom och en jädra massa otur.

• Hur orolig är du över att bli sjuk eller råka ut för någon olycka, och påverkar i så fall den oron din vardag?
– Jag har alltid varit lite hypokondrisk så jag tänker absolut på att försöka hålla mig frisk. Jag tar till alla konstens medel för att inte bli sjuk, men oavsett hur mycket feber jag än får så kommer jag till Mantorp Park.

• Du har två barn och skolorna har varit igång en dryg månad – då brukar förkylningar och annat komma som ett brev på posten. Du gör inte som skidåkaren Johan Olsson och isolerar dig från familjen?
– Nej (skratt). Barnen var sjuka innan Anderstorp och då sov jag i vardagsrummet. Nu är jag tillbaka i sängkammaren, även om jag faktiskt har sonen hemma i dag med halsont.

• Du har varit rätt risig och kört STCC tidigare?
– Ja, det stämmer. Jag har varit jättedålig och till och med vunnit race. Så sent som förra året, i Karlskoga, hade jag dubbla matförgiftningar med mig hem från WTCC i Argentina där jag tävlade helgen innan. Jag var till och med inlagd på sjukhus samma vecka som racet. Jag mådde inte bra, men ändå lyckades jag vinna.
– Säsongen 2008 körde jag med kraftiga mjukdelsskador i ryggen efter en smäll i Göteborg. Det var jobbigt, men när man sitter där i bilen är det fantastiskt hur mycket man lägger åt sidan.

• Hur kommer din uppladdning inför finalen att se ut från nu och fram till fredagens första testpass?
– Nu i helgen har jag ett event. Sedan väntar vanlig arbetsvecka och normala förberedelser med träning. Det är väldigt mycket som vanligt, ingen skillnad bara för att det är final.

• På kvällen lördagen den 16 september kan du stå som STCC-mästare för första gången och får i så fall lyfta svensk idrotts kanske största och tyngsta pokal. Den har du enligt uppgift aldrig ens petat på. Stämmer det?
– Ja, jag har sagt till mig själv att jag aldrig ska röra vid den förrän jag vinner den. Jag vet inte om det kallas skrockfullhet, men det har blivit så…

• Det har ju blivit lite av en tradition att STCC-mästarna ska lyfta den stora pokalen med en arm. Har du tränat speciellt för att klara av det, för den är ju rätt tung?
– Ja, de påstår att den är det, men jag vet ju inte. Jag kan säga så här att vinner jag den så struntar jag högaktningsfullt i om jag orkar lyfta den med en arm eller inte.

• Håll dig frisk och på benen – och lycka till på Mantorp Park.
– Det ska jag. Tack.

Robert Dahlgren, som kör SEAT Léon TCR för PWR Racing – SEAT Dealer Team, leder STCC före Fredrik Ekblom, Volkswagen Dealer Team. 76 poäng skiljer de båda förarna åt. I finalen finns det 78 att tävla om.

Senaste nytt