Kressner nöjd – Darbom missnöjd

Postat av Flash Engineering kl 12:18

Reuben Kressner, Brovallen Design, tog sig i mål bland de tio bästa i alla tre racen i Anderstorp och var ganska nöjd med helgen. Joakim Darbom hade däremot en riktigt tuff debut i STCC och fick nöja sig med en poäng.

Båda Brovallen Design-förarna hade svårt att hitta rätt i lördagens kval men till söndagens race hade Kressner en bil som passade honom bättre.

– I första racet var det hyfsat bra balans i bilen och en bra känsla. Jag körde in på nionde plats men fick en hård, och enligt min uppfattning, felaktig bestraffning. Surt.
Kressner slutade på plats 17 efter tidstillägget.
I andra racet blev han till slut sjua.

– Men då fick vi inte till balansen i bilen. Jag försökte vara smart, ta mina lägen och inte riskera för mycket.
Till söndagens tredje och avslutande race hade han en bil han trivdes bättre med. Men det blev ett riktigt rövarheat och Kressner blev återigen sjua.

– Mycket kubbningar, stentufft och många incidenter. När jag kom i mål var det inte mycket på bilen som var rakt. Jag försökte välja mina strider och köra smart.

Joakim Darbom hade hoppas på mycket mer i sin STCC-premiär. Platserna 12, 10 och 13 i de tre racen var han inte nöjd med.

Jag fick med mig en poäng från den här helgen, men på det stora hela måste jag säga att jag är besviken. Det har inte fungerat som jag hade hoppats och av någon anledning har vi dragits med problem vi inte kunnat lösa, sa han bland annat.

Senaste nytt