STCC:s VD ger säsongen fyra pokaler av fem möjliga

Postat av Flash Engineering kl 17:54

STCC:s VD Jonas Lundin pustar ut efter att årets sista STCC-race flaggats av på Mantorp Park. Men han är nöjd. Mycket nöjd.
— Det är klart att man inte kan vara annat än fantastiskt nöjd med en premiärsäsong med nytt reglemente som blommat ut så här, säger han.

Det är juni 2016. STCC har kallat till presskonferens och budskapet är att STCC byter tekniskt reglemente till 2017. Införandet av TCR-reglementet innebar bland annat att trotjänaren Volvo inte kunde delta eftersom företaget saknar TCR-bil..
— Det var stor vånda inför det beslutet. Jag sade att vi alla fall ska ha fler bilar än 2016, jag hoppades på 13-14 stycken, medan vår vän Peter ”Poker” Wallenberg i PWR-teamet sade 20 bilar. Jag är glad att han fick rätt, säger Lundin och han fortsätter:
— Vi har nya team som kommer in tar pallplatser. Vi har en rookie (Fredrik Blomstedt) som kommer in och blir totaltrea. Det har varit fantastiskt bra.

Men ingenting är så bra att det inte kan förbättras och Lundin säger att STCC-ledningen tittat på flera delar till nästa säsong.
— Vi gjorde om hela formatet till i år med warm up, nytt kvalformat och tre heat. Under säsongen har vi följt upp hur det tagits emot av team, förare, publik och vad vi själva tycker. Jag tror vi ska titta på tävlingsformatet igen. Det har varit otroligt bra underhållning i år men vi kan göra det ännu bättre.

Jonas Lundin säger också att TV blir en prioriterad fråga den närmaste tiden.

— Avtalet med SVT tar slut och vi har redan visat lite våra tankar runt TV med live-appen vi använde på Solvalla. Vi kallar det TV 2.0 och det är viktigt att få till bra uppgörelser för nya format och kanaler.

Jonas Lundin säger också att arbetet kommer att fortsätta med att få ännu fler startande.

— Vi behöver få in fler varumärken och bilmärken så att vi stadigt blir över 20 bilar på startlinjen. Jag är säker på att det blir minst två nya bilmärken nästa år.

Vad vill du ge STCC-säsongen 2017 för betyg?

— Jag är aldrig nöjd förrän det är riktigt bra. Jag ger säsongen fyra av fem pokaler.

Senaste nytt