Wernersson gör STCC-inhopp i finalen på Mantorp Park

Postat av Flash Engineering kl 17:15

Andreas Wernersson är klar för Lestrup Racing Team inför STCC-finalen på Mantorp Park i helgen. Wernersson, tidigare Clio Cup-mästare och som senast kört i STCC och V8 Thundercar, ersätter Dennis Strandberg som avstod Karlskoga men körde senast i Anderstorp.

– Det är jättekul att välkomna Andreas till teamet för finalhelgen. Han har bevisat i Clio Cup, V8 och STCC vilken bra förare han är så det blir spännande att se vad han kan göra tillsammans med oss. Vi hoppas kunna avsluta vår första STCC-säsong på ett bra sätt och ge Andreas bra förutsättningar i sin comeback, säger teamchefen Fredrik Lestrup.

För Andreas blev det snabba ryck att plötsligt hoppa in i STCC-finalen ett år där han inte kört racerbil.
– Jag tänkte åka till Mantorp för att titta men nu fick jag ju en ännu bättre plats, konstaterar Wernersson.
– Det känns väldigt bra men vi har fått sy ihop allt i sista sekund. Det ska bli kul med en comeback och jag hoppas att jag inte är för rattrostig. Även om jag mentalt inte hunnit förbereda mig för det här är jag alltför dålig förlorare för att bara åka dit och vara med. Det blir tufft med 30 kg extra i bilen och ett inhopp i sista sekund men jag hade inte hoppat in om jag inte trodde jag kunde göra ett bra jobb. Kan jag köra igenom helgen, göra ett bra jobb och ta poäng i racen så är det ett bra inhopp.

Senaste nytt