Lyckad testdag för toppförarna i Prins Carl Philips Racing Pokal

Postat av Flash Engineering kl 16:47

I perfekt höstväder fick årets medaljörer i Prins Carl Philips Racing Pokal möjlighet att provköra formelbil på Gelleråsbanan under tisdagen.
– Det här är första gången jag tester formelbil. Det var otroligt kul och det här är definitivt en klass jag skulle vilja köra i framtiden, konstaterade bland annat 16-årige Kalle Åstrand från Anderstorp efter sina dubbla testpass på banan utanför Karlskoga.

I somras stod de på pallen i Prins Carl Philips Racing Pokal på Lidköpings Motorstadion. Under tisdagen var de samlade igen. Till det östra hörnet av Värmland kom de från olika delar av Sverige för att kvittera ut den avslutande prisdelen för sina insatser i Prins Carl Philips egen gokarttävling.
Totalt var det åtta förare i de båda ”prinsklasserna” KZ2 och Rotax Max som fick möjlighet att köra Formula STCC Nordic-bil från mästarteamet Ward WestCoast Junior Team:
• Samuel Peana, 18 år, Södertälje (segrare i KZ2).
• Isak Sjökvist, 16 år, Alunda (tvåa KZ2).
• Haris Imamovic, 18 år, Linköping (trea KZ2).
• Rasmus Fridell, 21 år, Tyresö (etta Rotax Max).
• Kalle Åstrand, 16 år, Anderstorp (tvåa Rotax Max).
• David Rehme, 15 år, Stockholm (trea Rotax Max).
• Patrick Rundqvist, 17 år, Uppsala (wild card Rotax Max).
• Alfred Nilsson, 16 år, Tomelilla (pristagare 2015).

Den snabba formelbilen gjorde intryck på samtliga.
– Enkel, smidig, flexibel. Jag kände mig väldigt trygg i den. Den var lättkörd, konstaterade bland annat Isak Sjökvist från Alunda utanför Uppsala.
– Det blev bara roligare och roligare ju mer man körde. Det vore verkligen kul att få genomföra en hel testdag i den här bilen, sa skåningen Alfred Nilsson, som egentligen skulle ha varit på motsvarande test för ett år sedan.
– Men då var jag ute och tävlade internationellt och kunde inte medverka. Kul att jag fick chansen nu i stället.

För Rasmus Fridell, äldst i gänget med sina 21 år, var tisdagens test hans andra som pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal.
Med tanke på det och Fridells ålder valde projektledaren för Prins Carl Philips Racing Pokal, Thomas Johansson, att ge den snabbe och framgångsrike Rotax-föraren ytterligare en möjlighet på banan i Karlskoga. Under eftermiddagen fick Fridell nämligen testa STCC-bil, Audi RS3 TCR från Brovallen Design.
– Det börjar bli dags för mig att gå vidare i karriären och kanske kan det bli STCC 2018. Vi får se, sa Fridell.

Prins Carl Philip fanns också på plats på Karlskoga Motorstadion och sin vana trogen bjöd han pristagarna på medåkning runt banan.
– Under den tiden får jag möjlighet att samtala med killarna och det är intressant och höra dem berätta om vilka framtidsplaner de har, sa prinsen bland annat.
Som samarbetspartner till Prins Carl Philips Racing Pokal fanns Kungliga Automobil Klubben, STCC och Svenska Bilsportförbundet representerat. SBF kunde bland annat lämna besked om att man satsar på klassen Formula STCC Nordic ytterligare minst tre år.
En fortsatt satsning på Prins Carl Philips Racing Pokal blir det också och 2018 års upplaga kommer troligtvis att få en extra festlig inramning eftersom arrangerande Lidköpings Kartingklubb då fyller 10 år.
– Det kommer att sätta en tydlig prägel på evenemanget, lovar bland annat Fredrik Blomkvist i klubbledningen.

Bilder.
Foto: Tony Welam/STCC

Prins Carl Philip tog sig tid att prata med pristagarna under testet i Karlskoga. Ward WestCoast Junior Team ställde upp med båda sina bilar under tisdagens test. Här kör en av pristagarna Formula STCC Nordic-mästaren Hugo Nermans bil. Testgänget fr.v: Isak Sjökvist, Samuel Peana, Patrick Rundqvist, Haris Imamovic, Prins Carl Philip, Alfred Nilsson, David Rehme, Kalle Åstrand, Rasmus Fridell. Testgänget kompletterat med fr.v: Dick Jönsson Wigroth, (Ward WestCoast Junior Team), Thomas Johansson (projektledare), Wilhelm Douglas (KAK) och Fredrik Blomkvist (Lidköpings KK). Pris Carl Philip bjöd alla pristagare på några snabba varv runt banan utanför Karlskoga. Här är det Haris Imamovic som tackar för provturen. Hugo Nerman, årets mästare i Formula STCC Nordic, gav, tillsammans med mekaniker från Ward WestCoast Junior Team, pristagarna värdefulla tips inför provkörningen.

Senaste nytt