STCC-team och förare till start i 12-timmars på Spa-Franchorchamps

Postat av Flash Engineering kl 10:53

STCC är representerat när klassiska 12-timmarsloppet på Spa-Franchorchamps avgörs i Belgien kommande veckoslut, 6-8 oktober.
Både Lestrup Racing Team och finländska LMS Racing finns på plats för att ta sig en den tuffa utmaning racet innebär.

Efter att ha avslutat första säsongen i STCC med en stark final på Mantorp, där Andreas Wernersson stod för teamets bästa insats och säkrade Lestrup Racings första pallplats i STCC, växlar teamet nu om till långlopp. I helgen väntar fantastiska och utmanande Spa-Franchorchamps och banans klassiska 12-timmarslopp.

TCR-klassen mönstrar ett starkt startfält med ett 20-tal bilar och Lestrup Racing Team (startnummer 110) är på plats med sin VW Golf TCR som i helgen kommer att köras av teamets långloppskvartett Mats Olsson, Peter Fahlström, Jesper Nilsson och Carl Thunberg.
Med startnummer 119 i anmälningslistan återfinns ett annat av STCC-mästerskapets team, finländska LMS Racing. LMS startar med en SEAT Loén som ska delas av STCC-trion Kari-Pekka Laaksonen, Olli Kankas och Antti Buri.

12-timmars på Spa avgörs för ovanlighetens skull över två dagar där ett tretimmarslopp körs på lördagen för att sen avslutas i parc fermé och startas om på söndagen för de sista nio timmarna. För Lestrup Racing Team är det här årets andra långlopp. Det stockholmsbaserade teamet inledde nämligen säsongen med Silverstone 24-timmars i april månad.

Teamchefen Fredrik Lestrup (bilden) ser fram emot att för den kommande helgen få koncentrera sig på långlopp igen.
– Vi kommer från långloppsracing och det ska bli kul att återigen mönstra våra långloppsförare och ta itu med Spa och 12-timmars i helgen. De har visat ett stort tålamod och stöd för oss under året när vi fokuserat på STCC så nu ser vi fram emot att jobba med dem och se till att ge dem alla förutsättningar vi kan för att de ska ha en härlig helg här på Spa, säger Lestrup och tillägger:
– Det här är en utmanande bana för förarna och vi kommer att göra lite extra tester för att se till att de kan komma in i det snabbt och vara redo för racet. Som alltid i långlopp är första prio att slutföra racet. Självklart hoppas vi på en bra placering men det viktigaste är att se till att vi gör ett felfritt race och tar oss i mål. Det är ett konkurrenskraftigt startfält med många team anmälda så vi räknar med en tuff konkurrens. Alla i teamet är laddade för det här, speciellt efter vår fantastiska säsongsavslutning i STCC.

12-timmarshelgen på Spa inleds officiellt på fredag med träningar och kval. 12-timmarsracet startar på lördag med ett första tre-timmarsrace som sen avbryts och startas om på söndag för de avslutande nio timmarna.

Bild.
Foto: Tony Welam/STCC

Senaste nytt