”TCR är helrätt, det är ett reglemente som kan ta STCC till nya höjder”

Postat av Flash Engineering kl 09:45

Tobias Brink, Brink Motorsport, sammanfattar STCC 2017.

• Hur skulle du vilja summera dina intryck av STCC-säsongen 2017, den första under det nya TCR-reglementet?
– För vår del var det en väldigt intensiv säsong, precis vad man kan förvänta sig som rookie i STCC. Vi har haft fantastiskt kul under säsongens gång och att det är en nytändning inom STCC är det inget snack om. TCR är helrätt, det är ett reglemente som kan ta STCC till nya höjder.

• Vilken var den personliga höjdpunkten för dig säsongen 2017?
– Premiären på hemmaplan på Knutstorp – helt klart! Podium direkt efter att jag tillsammans med en större del av teamet jobbat extremt hårt för att få allt på plats med allt från nya bilar, ny trailer till nya partners. Uppladdningen för min egen del var inte den bästa och därför är jag extra stolt över det vi presterade på Knutstorp, på en knixig bana med en tung Audi.

• Största besvikelsen?
– Falkenberg! Efter att vi tagit oss till Q3 med mer att plocka ut kände vi att vi skulle kunna utmana både PWR och KMS på ren speed, även om kroppstemperaturen höll 39 grader. Tyvärr fick vi inte visa vad vi kunde under racen; ett kort första race efter startkrasch, en styrenhet till motorn som begränsade effekten under andra racet och bromsbekymmer i tredje. Det är sällsynt att det tekniska är vår svaga sida men denna helg var det maximal motvind. En besvikelse då vi verkligen kunnat ge de stora teamen en härlig utmaning.

• Vilka tankar och funderingar har du inför 2018?
– Vi är i diskussioner med våra samarbetspartners och hoppas ha allt klart innan nyår. Vilket paket vi kommer med håller vi på tills dess, men en sak är säker – vi kommer ta ett steg närmre toppen och utmana om racesegrar 2018!

• Vad skulle du vilja hälsa till mästaren Robert Dahlgren?
– En gång är ingen gång, game on!

Fakta.
Namn: Tobias Brink
Team: Brink Motorsport
Bil: Audi RS3 LMS TCR
Slutplacering i förarmästerskapet: 7
Poäng: 121
Bästa raceplacering: Trea i race 2 på Knutstorp och på Mantorp Park
Bästa kval: Tvåa i Q2 på Ring Knutstorp

Senaste nytt