Dahlgren prisas i sin hemstad Skellefteå

Postat av Flash Engineering kl 15:13

STCC-mästaren Robert Dahlgren hyllas nu av hemkommunen Skellefteå. Tillsammans med Europamästaren i rallycross, Anton Marklund, får han ”Årets idrottsstipendium 2017”.
”Skithäftigt. Jag har varit stolt över Skellefteå länge och har kunnat marknadsföra stan med stolthet. Det händer mycket i Skellefteå nu så det är extra kul att få pris från kommunen”, säger Dahlgren i en intervju i norran.se.

Idrottsstipendiet, som är på 15 000 kronor, kommer Dahlgren alltså att dela med Anton Marklund, som blev europamästare i rallycrossens huvudklass 2017. Men i likhet med Dahlgren kör Marklund även racing. De två senaste säsongerna har han tävlat i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
”Det är jättekul att dela det med Anton som är en superbra kille och har gjort en grym säsong. Han är väldigt värdig.”

Så här motiverar Skellefteå kommun sitt val av Robert Dahlgren till stipendiet:
”Robert Dahlgren är en målmedveten person med höga ambitioner och starkt drivkraft som sällan ger upp. Det har han visat både på och utanför banan. I år fick han dessutom krydda sin meritlista som totalsegrare i STCC efter många andraplatser. Dessutom är han en viktig profil inom motorsporten för unga att se upp till.”

Idrottsstipendiet delas ut vid kommunfullmäktige den 12 december.

Senaste nytt