”Nästa år höjer jag ribban – känner att jag är redo att ta hem segern”

Postat av Flash Engineering kl 08:55

Fredrik Blomstedt, Volkswagen Dealer Team Sweden, sammanfattar STCC 2017.

• Hur skulle du vilja summera dina intryck av STCC-säsongen 2017, den första under det nya TCR-reglementet?
– Mycket bra! Kul med jämn racing, bra team med starka förare. Ett stort kvalitativt startfält är ett fantastiskt kvitto för TCR-reglementets popularitet. Det känns som intresset för STCC växer och 2018 kan bli ett kanonår.

• Vilken var den personliga höjdpunkten för dig säsongen 2017?
– Min första pole position och vinst i Falkenberg var riktigt skön!

• Största besvikelsen?
– Tyngst var kvalen på Solvalla. Det kändes som jag hade riktigt bra fart under träningspassen och att jag kunde fått till min första pole i kvalen men fick inte till det alls som jag ville. Det kändes väldigt jobbigt just då, men det var också en viktig pusselbit i min utveckling.

• Vilka tankar och funderingar har du inför 2018?
– Jag vill självklart köra vidare i STCC, hoppas på fortsatt samarbete med Volkswagen Dealer team men inget är spikat ännu. Nästa år höjer jag ribban. Med årets erfarenhet i bagaget så känner jag att jag är redo att ta hem segern.
– Däcken har varit ett problem under hela året så jag hoppas de analyserar och kommer tillbaka med något bättre nästa år.
– Tycker kalendern var bra i år, men man kanske ska arrangera två race utanför Sverige eftersom det är en skandinavisk serie.

• Vad skulle du vilja hälsa till mästaren Robert Dahlgren?
– Stort grattis Champ! Det var du verkligen värd! Se till att njut medan du kan, nästa år är det många hungriga som vill ta över segerbucklan!

Fakta
Namn: Fredrik Blomstedt
Team: Volkswagen Dealer Team Sweden
Bil: Volkswagen Golf GTI TCR
Slutplacering i förarmästerskapet: Trea
Poäng: 223
Bästa raceplacering: Seger race 1 Falkenberg och race 3 Mantorp Park
Bästa kval: Etta Q3 Falkenberg och Q2 Anderstorp

Senaste nytt