Nya kalendern öppnar upp för världsmästare i STCC 2018

Postat av Flash Engineering kl 10:06

STCC kolliderar inte med rallycross-VM 2018. Det gör det möjligt för världsmästaren Johan Kristoffersson att köra samtliga deltävlingar i det skandinaviska racingmästerskapet.
– Att kalendrarna inte kolliderar är vi mycket nöjda med. Det är en bra förutsättning för oss och förenklar vårt ställningstagande, säger Tommy Kristoffersson, chef för Volkswagen Dealer Team Sweden.

Det är ingen tvekan om att 2017 års temmästare planerar för medverkan i STCC även kommande säsong. Men beslutet dröjer ytterligare någon tid.
– Vi har en dialog med Volkswagen och Bauhaus och vi kan väl säga att vi har en gemensam målsättning att vi ska finns med även kommande säsong, men vi måste också vara realistiska och se hur det ser ut och om vi får ihop ett koncept som vi tycker är slagkraftigt och bra, säger Kristoffersson och tillägger:
– Volkswagens återförsäljare har sin årsstämma nu på lördag och de är vår absolut viktigaste partner. De bestämmer om de ska supporta motorsport och det vi håller på med även 2018, och vi hoppas givetvis på ett positivt beslut.

Volkswagen Dealer Team Sweden drev tre Volkswagen Golf GTI i STCC säsongen som gick. Resultatet var bra. Förutom teamtiteln blev Fredrik Ekblom, Fredrik Blomstedt och Johan Kristofferson tvåa, trea och fyra i förarmästerskapet. På grund av rallycross-VM, som han vann, tvingades Kristofferson avstå tre deltävlingar – och nio race. I sommar ska han inte behöva missa ett enda vilket självklart skulle göra honom till en stekhet titelkandidat.

Tommy Kristoffersson gör ingen hemlighet av att teamet vill ha ut alla sina tre bilar även 2018. Hur förarbestättningen kan komma att se ut är han inte lika tydlig med, även om Johan Kristoffersson känns helt given i en kommande laguppställning.
– Jag är självklart väldigt nöjd med de som körde för oss i år, men samtidigt har vi några yngre förmågor som knackar på dörren och vill in. Det är viktigt både för oss som team och för Volkswagen att vi öppnar möjligheter för någon ung förare att komma in. Mixen är viktig.
– Men det finns självklart också en kommersiell bit att ta ställning till när man tillsätter förare.

• När räknar du med att kunna lämna besked om antal bilar och vilka förare som kommer att köra för Volkswagen Dealer Team 2018?
– Jag tror på ett snabbt beslut efter lördagens återförsäljarmöte. Vi har förberett oss och räknar med en ganska kort process när vi i bästa fall får grönt ljus, säger Kristoffersson och tillägger skämtsamt:
– Får vi rött ljus är det en ännu kortare process.

Senaste nytt