Mattias Andersson på rekordjakt i STCC med Honda Racing Sweden

Postat av Flash Engineering kl 10:01

Mattias Andersson fortsätter i STCC. Tillsammans med Honda Sverige och Honda Racing Sweden gör Linköpingsföraren en rekordattack 2018. Målet är att bland annat att slå Jan ”Flash” Nilssons rekord på 231 STCC-starter.
– Det är ett roligt rekord att slå i och med att Janne varit Mr STCC i alla år. Jag trodde aldrig att någon skulle komma upp i det antalet starter, säger Andersson.

Mattias Andersson har tävlat i STCC sedan 2001. 2017 slutade sexa i mästerskapet. Kommande säsong är siktet inställt på en pallplats.
– Som tävlingsmänniska vill jag alltid vinna. Jag har tidigare varit fyra som bäst i mästerskapet men aldrig tagit medalj. En dröm är att vara topp tre i SM, men viktigast är att vara konkurrenskraftig och vara med och slåss om prispallen varje helg på banan, säger Mattias Andersson, som jämte framgångar bakom ratten också fokuserar på att skriva in sig i historieböckerna.
– Har jag räknat rätt ligger jag och Jan ”Flash Nilsson” lika i antalet STCC-starter efter det första heatet i premiären på Ring Knutstorp. Förutsatt att Janne inte kommer till start passerar jag honom efter heat två, säger Andersson.

Racinglegendaren från Linköping kommer fortsätta tävla i den JAS-byggda Honda Civic Type R som han körde i mästerskapet 2017. Satsningen sker i samarbete med Honda Sverige och i Honda Racing Sweden.
– Vi fortsätter bygga vidare på den fart vi fick upp under andra halvan av säsongen. Förhoppningsvis är vi med och slåss om segrarna från dag ett. Reglementet som infördes 2017 var nytt för alla. Med ett års erfarenhet har vi lärt oss vilka moment vi ska lägga krutet på men även vad som är viktigt körmässigt. Det ska bli spännande, säger Mattias Andersson, som välkomnar det nya tävlingsformat som STCC nyligen presenterade.
– Jag tycker det ser bra ut. Det borgar för mer actionfylld racing i publikens smak.

Även Honda är taggade för den kommande säsongen.
– Vi är jätteglada för att Mattias valt att fortsätta satsningen med oss 2018 och ser fram mot att hjälpa honom tampas om förstaplaceringarna i varje race, säger Carola Larsson, PR-ansvarig på Honda Sverige.

Bilder.
Foto: Tony Welam/STCC

Senaste nytt