Volvo på gång med TCR-bil?

Postat av Flash Engineering kl 20:28

Får vi snart se en Volvo TCR på svenska och internationella racerbanor? Det tror många efter beslutet att ersätta WTCC och TC1-reglementet med FIA World Touring Car Cup, WTCR, och TCR-bilar 2018.
Enligt touringcartimes.com jobbar Volvo med en TCR-bil som man tror skulle kunna tävlingsdebutera tidigast i slutet på kommande säsong.

För en vecka sedan vann Volvo med Polestar Cyan Racing VM-titeln för både förare (Thed Björk) och konstruktörer i WTCC. Nu lägger det internationella bilsportförbundet, FIA, ner mästerskapet och ersätter det med WTCR.
Volvo har ingen TCR-bil. Ännu.
”Diskussioner i depån under WTCC-finalen i Qatar förra veckan bekräftar att Volvo redan arbetar med en TCR-bil” skriver TouringCar Times.
Alexander Murdzevski Schedvin, Polestars motorsportschef, bekräftar inte de uppgifterna men säger så här till touringcartimes.com:
”TCR-reglementet är bra och övergången till det med WTCR är ett bra beslut. Det här öppnar många dörrar för oss att gå vidare, men det betyder naturligtvis också att vi måste vara strategiska i det arbetet. Det är därför vi inte kan ge några specifika kommentarer i dag annat än att vi tittar framåt för att vara tillbaka på banan med teamet så småningom. Vi kommer att släppa mer information under det första kvartalet 2018”.

Senaste nytt