Brink Motorsport satsar fullt på STCC 2018

Postat av Flash Engineering kl 10:00

Det Skåne-baserade teamet ställer två Audi RS3 LMS bilar på 2018 års startlinje och detta med siktet högt inställt. Brink Motorsport hade ett fantastiskt debutår i STCC 2017 med ett brons i teammästerskapet som resultat, något teamet nu vill överträffa.

– Vi har tävlat inom motorsporten länge och vi har lyckats erövra flertalet mästerskapstitlar på vägen. Inför 2017 tog vi på oss en stor kostym när vi debuterade i STCC men nu är debutåret över. Vi har hunnit växa i den större kostymen och är hungriga på att vara med i toppen av STCC 2018. Det händer spännande saker inom teamet och vi kommer tillsammans med våra partners komma med en riktigt stark satsning inför 2018. Vi kommer ha alla förutsättningar att ta upp kampen på allvar med de etablerade teamen, hälsar teamchef Ted Brink.

Teamet mönstrar återigen Micke Ohlsson (33, Östra Ljungby) och Tobias Brink (29, Malmö) bakom ratten på varsin Audi RS3 LMS. Teamet väljer att behålla sin Audi RS3-bilar som väntas bli konkurrenskraftiga till 2018 års säsong.

– Vi hittade en god harmoni i teamet under 2017 och samarbetet mellan förarna sinsemellan och teamet fungerade väldigt bra. Det föll därför väldigt naturligt att fortsätta bygga vidare på det som vi startat, vi trivs bra tillsammans. Vi har fullt förtroende för Micke och även om det kan låta löjligt så har Tobias inget direktkort in som förare, jag ser efter teamets bästa och ska Tobias sitta bakom ratten måste han svara upp till förväntningarna, avslutar Ted Brink.

Förberedelserna är i full gång och teamet håller i skrivande stund på att uppgradera sina lokaler. Testschemat är nästintill spikat och suget från Tobias och Micke går inte att ta miste på:

– Jag ser verkligen fram emot 2018 och det känns riktigt bra med en fortsättning i teamet, säger Micke Ohlsson. Vi har samma ambitioner och har samma tankar på hur vi når dem. Det är inget snack om att jag vill vara med i toppen av STCC 2018 och det ända jag vill är att försäsongen ska dra igång så vi kan fortsätta utvecklas och ta oss närmre toppen! Premiär på hemmaplan på Ring Knutstorp den 5 maj – blir inte mycket bättre, klart jag är taggad!

– Det kittlar i fingrarna och jag vill bara sätta igång med försäsongen! Under 2017 visade vi att när vi får allt att stämma så är vi med i toppen och krigar och jag är övertygad om att vi tog starka steg med utvecklingsarbetet under sista delen av säsongen, säger Tobias Brink. Höjer jag min lägstanivå får de gamla rävarna se upp!

Teamet står klara med två bilar på STCC:s startgrid 2018 men det väntas komma fler smällkarameller från teamet inom kort – stay tuned!

Följ teamet på Instagram, @brinkmotorsport för att ta del av upptakten av 2018 års upplaga av STCC.

Tävlingskalendern ser du här:
Ring Knutstorp, 4-5 maj
Anderstorp, 16-17 juni
Falkenbergs Motorbana, 7-8 juli
Karlskoga Motorstadion, 18-19 augusti
Rudskogen, Norge, 8-9 september
Mantorp Park, 21-22 september

Senaste nytt