STCC-mästaren återvänder 2018 för att gå med i en exklusiv mästarklubb

Postat av Flash Engineering kl 10:00
STCC-mästaren Robert Dahlgren återvänder till säsongen 2018 med SEAT-teamet PWR Racing och har siktet satt på att bli en av de få förare som försvarat sin titel året efter.
– Jag har haft siktet på att bli dubbelmästare sedan samma sekund jag passerade mållinjen på Mantorp-finalen i fjol och tog min första STCC-titel, säger Robert Dahlgren.
Hittills är det bara sex förare som lyckats ta mer än en titel i STCC sedan starten 1996 och av de som tagit en titel året efter sin första är det bara tre som lyckats form av legendarena Jan ”Flash” Nilsson, Roberto Colciago och Richard Göransson.
– Det är oerhört motiverande att så få förare lyckats med det och det skulle vara en stor milstolpe i karriären att bli en av dem, säger Dahlgren.
Det tog många försök för Dahlgren men när hans första titel väl satt under fjolåret gjorde han det i stil med sju segrar och totalt 16 pallplatser.
– 2017 var en av de bästa säsongerna jag någonsin gjort och jag vet att vi har förutsättningarna för att lyckas i år igen. Men med det sagt så vet jag samtidigt att motståndet kommer att bli ännu tuffare i år. En sak är säker och det är att de som vill utmana mig om titeln i år kommer att få kämpa extremt hårt, säger Dahlgren.
Fredag den 2/3 klockan 17:45 presenterar PWR Racing Dahlgrens teamkamrater i jakten på STCC-titel nummer två till dalateamet. Följ presentationen live på länken https://www.facebook.com/PowerRacingTeam/videos/1721308417926170/
STCC-säsongen börjar den 4-5 maj på Knutstorp i Skåne.

Senaste nytt