Experion Racing Team tar större grepp – klara för STCC

Postat av Flash Engineering kl 15:00

Experion Racing Team är ett av de yngsta teamen inom STCC där familjen Wärnelöv med Albin som förare har byggt upp ett racingteam med en annorlunda bakgrund jämfört med många andra team. Att använda sin kompetens inom affärsutveckling har visat sig ha många gemensamma nämnare med racing. Att utvecklas genom ökad kunskap för att nå framgång är naturligtvis viktigt men att göra det med hög precision och med målmedvetenhet för hela teamet är lika avgörande för ett racingteam som att lyckas i ett affärskoncept.

– Vårt mål har hela tiden varit att mäta våra egna prestationer för att identifiera utvecklingsområden, säger Johnny Wärnelöv. Genom att nyfiket testa olika lösningar och samtidigt lägga in mycket körtid har lett till en konstant utveckling för teamet och Albin, med knappt fyra års erfarenhet som förare.

Experion Racing Team tar nu ett större grepp inför årets säsong genom ett nytt samarbete med Torbjörn Krondahl, som ansvarig ingenjör för teamets Golf GTI TCR. Förberedelserna har varit i full gång sedan februari, där teamaktiviteter för att sätta struktur och teamkänsla, hållits i de nya egna lokalerna.

– Torbjörn har den erfarenhet vi behöver för att ta nästa steg i vårt teams utveckling och för att ge mig de bästa förutsättningar att ta ut mer av bilens kapacitet, säger Albin Wärnelöv. Torbjörn har 21 års erfarenhet av racing på internationell nivå och flera år inom racing i Sverige. Vi hade en varierande debutsäsong med några riktigt fina toppar, bästa kvalresultatet P4 och raceresultat som P5. Jag är nu riktigt motiverad och inspirerad att ta mig till nästa nivå tillsammans med Torbjörn.

Teamet utökar även med rutinerade Mikael Juteryd och Eric Persson som mekaniker. De två nya medarbetarna har lång erfarenhet inom racing och rally i Sverige och kommer tillsammans med Johan Wärnelöv säkerställa att teamet har de absolut bästa förutsättningarna.

– Vi ser fram emot att säsongen snart startar och att få det nya teamet att samverka och att bli konkurrenskraftiga som ett mindre enbilsteam. Målsättningen för teamet är att Albin tar nästa kliv i sin utveckling som förare sedan får vi se hur långt det räcker i resultatlistan. Vi ser långsiktigt på vår satsning och har i år utvecklat vårt samarbete med våra partners för att få en bra stabilitet inför framtiden. Vi ser oss som en del av STCC, vilket är spännande och riktigt roligt, avslutar Johnny Wärnelöv.

Senaste nytt