WestCoast Racing åter i STCC – med STCC-debutanterna Andreas och Jessica Bäckman

Postat av Flash Engineering kl 10:00

Efter några års satsning i TCR International återvänder WestCoast Racing 2018 till STCC. Det blir samtidigt debut för Andreas och Jessica Bäckman från Boden som efter sin framgångsrika TCR-debut i TCR UK i påskhelgen nu gör en full satsning på STCC med WestCoast Racing i varsin Volkswagen Golf GTI TCR.

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka i STCC och extra kul att vara det med två unga lovande förare som Andreas och Jessica, säger Dick Jönsson Wigroth. Det är en del av WestCoasts historia att arbeta med unga förare och efter Andreas och Jessicas starka insats på Silverstone är det spännande att återvända till STCC med dem i varsin bil. Vi har flera års erfarenhet av TCR nu och är väldigt stolta att de ville ge oss förtroendet att hjälpa dem med deras debut i STCC.

22-årige Andreas Bäckman har liksom sin syster Jessica en bakgrund i go-kart innan han ifjol tog klivet över till rallycross. Efter sin lyckade debut i TCR UK i helgen där han kom fyra och tvåa ser han nu fram emot att debutera på de svenska racingbanorna.

– Det är självklart en stor utmaning, banorna är nya för mig och jag möter ett motstånd som kan både bilarna och banorna väldigt väl men jag är laddad för det, säger Andreas. Helgen på Silverstone var väldigt nyttig och nu ser jag fram emot att lära mig banorna här hemma och snabbt komma in i det. Jag har full respekt för motståndet i STCC men jag siktar på att kunna ta pallplatser, efter Silverstone känner jag att det inte är ett omöjligt mål. Jag är väldigt nöjd så här långt, och WestCoast Racing har mycket erfarenhet av både STCC och bilarna så jag ser fram emot det här.

Jessica Bäckman stod också för en stark debut i TCR UK och ser även hon fram emot en full satsning i STCC under 2018.

– Det ska bli jättekul att göra debut i STCC och få chansen att göra det med ett så bra team som WestCoast Racing, säger Jessica. Även om det var svåra förhållanden på Silverstone tycker jag det gick över förväntan. Hela teamet fungerar väldigt bra tillsammans och jag har inte den minsta tvekan över att det kommer att fortsätta så i år. Trots att det är väldigt mycket nytt som väntar i STCC med nya bilar, nya banor, nytt motstånd och nytt mästerskap vill jag vara med och fajtas. Det vore inte fel att klämma in någon pallplats!

Senaste nytt