Jan ”Flash” Nilsson och Kenneth Hansen – Mr STCC och Mr Rallycross – nya expertkommentatorer för STCC och RallyX Nordic

Postat av Flash Engineering kl 10:43

Två av de absolut största svenska motorsportprofilerna i form av dubbla STCC-mästaren Jan ”Flash” Nilsson och 14-faldiga europamästaren i rallycross Kenneth Hansen ansluter till C More och Sportkanalen som expertkommentatorer för STCC och RallyX Nordic.

– Med ”Flash” och Hansen har vi två extremt framgångsrika förare med djup insikt i de mästerskap de ska kommentera och de kommer att ge våra tittare en ny nivå av expertis. Vi kan inte tänka oss en bättre uppställning än detta, säger Johan Cederqvist, programchef Bonnier Broadcasting Sport.

Det finns ingen förare som har kört fler STCC-tävlingar än ”Flash” med 231 och han har tredje flest segrar med 35, trots att han inte kört en hel säsong sedan 2011.

– Svensk racing är het igen och det känns självklart kul att bli en del av detta. Det kommer att bli en spännande resa för både mig och publiken med att referera om alla unga förare som ska utmana de etablerade förarna i vad som är ett av de absolut starkaste STCC-startfälten någonsin, säger ”Flash”.

CMore och Sportkanalen storsatsar på svensk motorsport med ett femårigt avtal där de kommer att live-sända från såväl STCC som RallyX Nordic där den mest erfarne rallycrossföraren i världen kommer att stå för expertkommenteringen.

– Svensk rallycross är självklart något som ligger mig varmt om hjärtat och att kunna bidra till sporten genom att kommentera i C More och Sportkanalens starka satsning på svensk motorsport känns oerhört tillfredsställande, säger Hansen.

Både STCC och RallyX Nordic har premiär i helgen med STCC på Knutstorp den 4-5 maj och RallyX Nordic i Höljes den 6 maj.

www.stcc.se
www.rallyx.se

Senaste nytt