STCC inför Junior-SM i huvudklassen till säsongen 2018

Postat av Flash Engineering kl 10:00

STCC AB inför Junior-SM i huvudklassen STCC till säsongen 2018 där förare mellan 17 och 22 år får delta. Klassen kommer att gå under det välkända namnet JTCC, Junior Touring Car Championship och förarna tävlar med identiska bilar som de etablerade stjärnförarna i STCC.

– Tillväxten av ungdomar inom vår sport är avgörande för framtiden av STCC och svensk motorsport. Vi är övertygade om att det här formatet kommer att ha en positiv inverkan på just detta. Vi har sett stora talanger växa fram genom STCC som Mattias Ekström, Richard Göransson, Thed Björk och många fler, säger Hans Bååth, styrelseordförande STCC AB.

JTCC kommer att ha en egen poängtabell och vinnaren från varje tävling kommer att hedras på prispallen oavsett totalplacering tillsammans med topp tre.

Den juniorförare som tagit mest poäng under året kröns svensk juniormästare i banracing.

JTCC har körts i olika former genom åren, exempelvis Volvo S60 Challenge och Renault Clio Cup. Detta är första gången som JTCC körs inom huvudklassen STCC där juniorerna kör med samma biltyp som övriga förare.

– Genom att köra i huvudklassen med samma bilar som alla andra i STCC och dessutom världscupen WTCR får juniorerna den bästa tänkbara utbildningen inför framtiden för att såväl hitta en styrning hos toppteamen i STCC som att hitta internationella körningar, säger Bååth.

Tidigare JTCC-mästare inkluderar toppförare som Jens Edman, Daniel Haglöf, Linus Ohlsson och Jocke Mangs.

Nu på lördag startar STCC-säsongen 2018 på Ring Knutstorp med test och kval på fredagen den fjärde maj och årets två första tävlingar den femte maj. Köp biljetter till premiären här: ​https://www.stcc.se/biljetter/

 

Hittills anmälda förare till JTCC 2018

Oliver Söderström – Lestrup Racing Team

Oskar Krüger – Micke Kågered Racing

Jessica Bäckman – WestCoast Racing

Andreas Bäckman – WestCoast Racing

Hugo Nerman – Kristoffersson Motorsport

Nicklas Oscarsson – Kristoffersson Motorsport

Olli Kangas – LMS Racing

Philip Morin – SEAT Dealer Team PWR Racing

Senaste nytt