Alla jagar PWR Racing SEAT Dealer Team när STCC återvänder till Anderstorp

Postat av Flash Engineering kl 09:00

STCC är tillbaka i helgen på klassiska Anderstorp Raceway efter ett sex veckor långt uppehåll där mästerskapsledare Daniel Haglöf och PWR Racing SEAT Dealer Team är de som alla jagar efter en stark premiärhelg.

Förra året var Anderstorp en stark bana för PWR Racing där blivande mästaren Robert Dahlgren tog två segrar och teamkollega Haglöf segrade i första tävlingen från pole position.

– Tiden efter premiär har ägnats åt att fortsätta att slipa på vår form och att komma ikapp efter en intensiv försäsong. Förhoppningen är att vi ska vara lika starka på Anderstorp som vi var på premiären, säger Haglöf.
– För egen del så kommer min bil att vara 20 kg tyngre med tanke på att jag leder mästerskapet. Målsättningen är dock solklar, jag vill fortsätta att ha vikt i bilen resten av säsongen!

Helgens tävlingar körs exakt 40 år sedan den sista Formel 1-tävlingen i Sverige hölls på den 4.025 kilometer långa Anderstorp-banan. Tävlingen vanns av den berömda ”fläktbilen” Brabham BT46B med Niki Lauda bakom ratten och svenska racinglegendaren Ronnie Peterson på tredje plats i sin Lotus 79.

Volkswagen Dealer Team Bahaus-förarna är ute efter revansch efter en premiärhelg som var under deras förväntningar resultatmässigt. Johan Kristoffersson jagar mästerskapsledning, bara nio poäng från Haglöf i toppen.

Kristoffersson har varit flitig sedan STCC-premiären då han kört tre tävlingar i rallycross-VM med fyra av fem segrar hittills i år. 2012 STCC-mästaren siktar på att omvandla sina framgångar i rallycross till STCC-satsningen i helgen.

WestCoast Racing, som också tävlar med Volkswagen-bilar, har även de haft en hektisk period sedan förra tävlingen med framgångar TCR UK. Bilen som Fredrik Ekblom tävlar med har segrat i samtliga sex tävlingar av det brittiska mästerskapet medan syskonen Andreas och Jessica Bäckman ligger trea respektive fyra i mästerskapet som de använder som träning inför STCC.

Wernersson ligger trea i mästerskapet för Lestrup Racing Team och bevisade med en stark pallplats på Knutstorp att de mindre teamen inte kommer ge de etablerade teamen en lätt match i årets mästerskap.

22 bilar kommer att köra helgens STCC-tävlingar där estländska föraren Andre Kiil gör sin debut i en SEAT León TCR för ALM Motorsport.

Test och kval inleder STCC på Anderstorp på lördag, följt av två 12-varvstävlingar på söndag 12:45 och 15:15. STCC-helgen sänds live på Sportkanalen och via C More, besök www.cmore.se för mer information.

Senaste nytt