Första estländska föraren i STCC på 20 år till Anderstorp

Postat av Flash Engineering kl 13:15

Andre Kiil med ALM Motorsport blir den första estländska föraren i STCC på 20 år till tävlingarna på Anderstorp den 16-17 juni.

– STCC är ett fantastiskt mästerskap, dels vad gäller närheten till Estland men framförallt konkurrenskraften bland förare och team, säger Kiil.
Kiil är den regerande mästaren av BMW Xtreme Cup i Finland, Estland och NEZ-regionen och kommer att köra en SEAT León TCR i STCC. Han blir den första estländaren att tävla i STCC sedan Tönu Soomer och Anders Bergmann i STCC 1998.
– Det är en stor ära för oss som team att tävla i STCC då mästerskapet har en så lång historik och en riktigt hög nivå av konkurrens, säger Martin Laur, teamchef ALM Motorsport.
Teamet kommer förutom tävlingen på Anderstorp även att köra ytterligare två STCC-tävlingar i år som avslöjas senare och satsningen är enligt teamet en förberedelse inför att köra hela säsongen av STCC 2019.
– Min ambition för nästa år är definitivt att slåss om pallplatser. Det är ingen enkel uppgift, men jag kommer att jobba hårt mot det. Mitt framtida mål är att köra WTCR, VM för standardvagnsracing, säger Kiil.
STCC-helgen på Anderstorp inleds lördagen den 16 juni med test och kval, följt av två tävlingar söndagen den 17 juni: https://www.stcc.se/race/anderstorp

Senaste nytt