WestCoast Racing jagar STCC-framgångar på Anderstorp

Postat av Flash Engineering kl 09:47

I helgen är det dags för säsongens andra tävlingshelg i STCC och WestCoast Racing kommer laddade för att hitta mer fart än vad som fanns i premiären på Knutstorp.

Fredrik Ekblom är femma i mästerskapet efter premiären och ser nu fram emot att tävla igen efter ett fyra veckor långt uppehåll efter premiären. Till Anderstorp tror han på en konkurrenskraftigare insats från teamet.
– Vi är femma i mästerskapet så det är ingen katastrof men det finns definitivt mer att önska och jag hoppas vi har hittat mer fart till helgen, säger Fredrik. Det fanns många bra idéer efter Knutstorp där vi inte var så snabba som vi ville vara och nu ska vi bara göra verklighet av dem ute på banan också. Det ska bli skönt att vara tillbaka i bilen igen, det har gått alldeles för lång tid sedan förra racet.

En som inte haft ett långt uppehåll är Jessica Bäckman som efter Knutstorp hunnit med två racehelger i TCR UK där hon på Brands Hatch senast tog sin första pallplats. Nu hoppas hon det ska ge utdelning även hemma i STCC.
– Det var härligt med pallplatsen på Brands och det har varit skönt att kunnat köra flera race efter Knutstorp, berättar Jessica. Nu känns det mycket bättre än vad det gjorde inför Knutstorp. Jag har fyra tävlingshelger i bilen och känner mig mycket mer hemma med allt. Det märks framför allt i att kvalen sitter bättre och nu hoppas jag vi kan hålla i det till Anderstorp. Jag hoppas vi kan hitta en bra känsla och få till kvalet bra så jag kan vara med och fightas i racen även i STCC.

Liksom sin syster har Andreas Bäckman också hållit igång sedan STCC-premiären på Knutstorp och tävlat i TCR UK där han ligger trea i mästerskapet, en placering för Jessica. Med fyra tävlingshelger bakom sig ser han fram emot vad det kan ge för utdelning på Anderstorp efter en tuff säsongsstart på Knutstorp.
– Anderstorp är en helt annan typ av banan än de andra vi har kört på hittills så det ska bli spännande att se hur vi står oss där, säger Andreas. Det har hjälpt mycket att kunna tävla efter Knutstorp och jag känner mig mycket bättre förberedd nu, mer tid i bilen och mer koll på rutinerna hjälper mycket. Det är svårt att säga vad vi kan vänta oss för resultat på Anderstorp men det kan ju inte gärna gå så mycket sämre än vad det gick på Knutstorp. Jag tror på en bra helg med mycket poäng!

Tidsschema – STCC, Anderstorp:

Lördag 16 juni:

09:00 – STCC, test 1
14:00 – STCC, test 2
16:47 – STCC, kval 1
17:12 – STCC, kval 2

Söndag 17 juni:

09:00 – STCC, warm-up
12:05 – Gridwalk
12:45 – STCC, heat 1
15:15 – STCC, heat 2

TV-tider:

Sportkanalen – live från 14:00 söndag 17 juni.

STCC-säsongen 2018:

4-5 maj: Ring Knutstorp
16-17 juni: Anderstorp
7-8 juli: Falkenberg
18-19 augusti: Gelleråsen
8-9 september: Rudskogen
21-22 september: Mantorp Park

Senaste nytt