Rekordjämnt inför STCC på klassiska Västkustloppet med fyra segrare på fyra tävlingar

Postat av Flash Engineering kl 10:16

STCC når halvtid i helgen med klassiska Västkustloppet på Sveriges snabbaste bana Falkenberg där kampen om mästerskapet är mer ovisst än någonsin då årets första fyra tävlingar haft fyra olika segrare.

2017-mästaren Robert Dahlgren hade en stark poänghelg under föregående tävling på Anderstorp med ännu en dubbel pallplats. Hittills har 38-åringen varit på pallen i samtliga tävlingar i år, men har ännu inte klivit längst upp på pallen.
– Jag gillar Falkenberg och jag har vunnit där ett par gånger. Min målsättning för helgen är glasklar, jag kör alltid för att vinna, säger Dahlgren. Det kommer att bli tuff, speciellt då det är en utmaning att köra om här med så snabba kurvor, man måste verkligen göra ett bra kval.

Istället är det de unga förarna som har överraskat och tagit hand om flest segrar.

Efter PWR Racing-föraren Daniel Haglöfs seger i första tävlingen på Knutstorp har de tre efterföljande segrarna bara varit förstagångssegrare med Lestrup Racing-föraren Andreas Wernersson etta i andra tävlingen på Knutstorp och PWR Racing-föraren Philip Morin samt Brink Motorsport-föraren Tobias Brink som segrare på Anderstorp.

Andra förare som väntar på sin första seger för säsongen är tidigare mästarna Fredrik Ekblom, som tävlar för WestCoast Racing, och Johan Kristoffersson, som tävlar för Volkswagen Dealer Team Bauhaus.

PWR Racing SEAT Dealer-team förarna Dahlgren och Haglöf ligger etta och tvåa i mästerskapet med 12 poäng mellan varandra medan Kristoffersson är trea, bara fyra poäng bakom.
Wernersson, som har gjort en imponerade säsong hittills, ligger fyra, fem poäng bakom Kristoffersson, medan Morin är femma, ytterligare fyra poäng bakom.

I teammästerskapet leder PWR Racing med hela 63 poäng över Volkswagen Dealer Team Bauhaus medan Lestrup Racing Team är delad trea med SEAT Dealer Team, som består av Morin och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

JTCC, junior-SM, leds av Volkswagen-föraren Hugo Nerman som har gjort en stabil inledning på säsongen medan hans främsta rival Morin har brutit två av fyra tävlingar. Nerman leder med 15 poäng.

STCC-helgen inleds på lördag med test och kval, följt av två tävlingar på söndag som sänds live i Sportkanalen och på www.cmore.se.

Senaste nytt