Philip Morin och Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar dubbelpole för PWR Racing till Kanonloppet

Postat av Flash Engineering kl 18:45

SEAT Dealer Team – PWR Racing-duon Philip Morin och Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade pole position för morgondagens båda STCC-tävlingar under klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena, en kvaldag som påverkades av en tragisk olycka under ett testpass i en supportklass tidigare under dagen.

Morin, som tävlar om Junior SM-titeln i JTCC-klassen, slog teamkollegan Daniel Haglöf med tio tusendelar och säkrade sin andra pole position för året.

Mästerskapsledare Robert Dahlgren var tredje snabbast och bekräftade vidare dominansen av PWR Racing-teamet som leder såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

Regerande rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson var närmst Cupra-förarna på fjärde plats, två tiondelar från pole position, för Volkswagen Dealer Team Bauhaus.

Brink Motorsport-föraren Tobias Brink säkrade femte plats i kvalet framför Lestrup Racing-talangen Andreas Wernersson, som ligger tvåa i mästerskapet, på sjätte plats och båda var mindre än tre tiondelar från snabbaste tid.

Mattias Andersson som kör mästerskapets enda Honda var sjunde snabbast framför trefaldiga STCC-mästaren och WestCoast Racing-föraren Fredrik Ekblom.
Oliver Söderström lyckades ta sin första topp tio-placering i kvalet för året med nionde plats framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tack vare tionde plats kommer att starta från pole position i andra tävlingen som har omvänd startordning.

I ett testpass för en av supportklasserna tidigare under dagen inträffade en olycka där en funktionär omkom. STCC-organisationen har tillsammans med funktionärerna tagit beslutet att fortsätta tävlingshelgen samtidigt som en utredning om olyckan pågår.

– En olycka inträffade under dagens träningar på Gelleråsen Arena där vi dessvärre förlorade en av Karlskoga Motorförenings mest erfarna funktionärer. Vi sänder våra varmaste kondoleanser till hans anhöriga och vill uttrycka vår tacksamhet till alla funktionärer för deras ovärderliga samt outtröttliga arbete, säger Daniel Sporre, vd för STCC AB.

För mer information: https://www.stcc.se/2018/08/18/olycka-i-samband-med-kanonloppet-i-karlskoga/

Förarcitat
Philip Morin – PWR Racing Cupra TCR #86 – Dubbel JTCC-segrare
”Det kändes skönt att äntligen få till det i kvalet. Vi hade lite ont om däck under testerna igår då vi hade så många punkteringar i förra tävlingen, så jag fick ingen riktigt bra referens. Det tvingade mig att chansa vad gäller grepp och bromspunkter, men vi lyckades få till och ett jättestort tack till teamet. Dock är det svårt att vara glad i dag med tanke på den tragiska olyckan som inträffade tidigare i dag.”

Mikael Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing Cupra TCR #19 – Pole position till Race 2
“Jag är oerhört nöjd, speciellt då jag var lite orolig efter testet i går. Jag var lite för nervös i andra kvalpasset och hade lite bilar i vägen, det gjorde att jag aldrig riktigt hamnade i en bra rytm. Men att starta i pole till andra tävlingen känns skönt. Jag kommer att pusha hårt i första tävlingen också då jag alltid brukar ha bra pace i tävlingarna.”

Johan Kristoffersson – Volkswagen Dealer Team Bauhaus – Volkswagen Golf GTI TCR #3
“Fjärde plats är helt okej, speciellt då tiderna var väldigt jämna bakom PWR Racing-förarna. Vi gjorde några ändringar inför första kvalpasset som var bra på ett sätt men dåliga på ett annat sätt, så vi gick tillbaka till andra kvalpasset. Jag lyckades ta mig förbi Brink och Wernersson med mitt sista varv och jag hade kanske kunnat ta mig förbi Dahlgren på tredje plats med ett perfekt varv, men det var en okej tid och bilen kändes bra.”

Kvalresultat
Pos – Förare – Team – Bil – Tid – Avstånd
1 – Philip Morin – SEAT Dealer Team – PWR Racing – Cupra TCR – 1:06.314
2 – Daniel Haglöf – PWR Racing – SEAT Dealer Team – Cupra TCR – 0.010
3 – Robert Dahlgren – PWR Racing – SEAT Dealer Team – Cupra TCR – 0.184
4 – Johan Kristoffersson – Kristoffersson Motorsport – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.211
5 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 0.216
6 – Andreas Wernersson – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.279
7 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R TCR – 0.373
8 – Fredrik Ekblom – WestCoast Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.554
9 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.587
10 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – SEAT Dealer Team – PWR Racing – Cupra TCR – 0.621
11 – Hugo Nerman – Kristoffersson Motorsport – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.749
12 – Andreas Ahlberg – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.824
13 – Micke Ohlsson – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 0.629
14 – Andreas Bäckman – WestCoast Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.64
15 – Jessica Bäckman – WestCoast Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.669
16 – Nicklas Oscarsson – Kristoffersson Motorsport – Volkswagen Golf GTI TCR – 0.750
17 – Olli Kangas – LMS Racing – Cupra TCR – 1.223
18 – Tomas Engström – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 1.269
19 – Alex Andersson – Brovallendesign – Audi RS 3 LMS – 1.280
20 – Albin Wärnelöv – Experion Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR – 1.386
21 – Peter ’Poker’ Wallenburg – PWR Racing – Customer Team – Audi RS 3 LMS – Ingen tid

Senaste nytt