Andre Kiil tävlar för Brovallen Design på Rudskogen

Postat av Flash Engineering kl 13:33

Brovallen Designs Audi RS3 LMS kommer att rattas av estländaren Andre Kiil när STCC gästar Rudskogen i Norge kommande helg. Kiil har gjort ett inhopp tidigare i STCC, det var i Anderstorp tidigare i somras.
— Vi har fört en dialog sedan Anderstorp och förhoppningen är att han även ska köra finalen, säger teamägaren Tobias Johansson.

Teamets ordinarie förare Alex Andersson avstår Rudskogen-tävlingen men är tillbaka till finalen på Mantorp om två veckor. Istället blir det alltså internationell prägel på Dalateamet Brovallen Design när STCC tävlar i Norge för första gången sedan 2009.

Andre Kiil är född 1989 och han gjorde klart godkänt resultat i sin STCC-debut. Han körde in på plats 15 i första heatet och plats 11 i det andra.
— Det känns bra med bilen och med teamet. Det enda som oroar är om det blir regn, jag har aldrig kört en TCR-bil på blött underlag, säger Kiil.

Andre Kiil har en bakgrund inom Supermotard men för några år sedan gick han över till fyrhjuliga fordon. Han har tävlat i en serie som heter BMW Xtreme som körs i Finland och Baltikum och han vann serien 2017. Och med en STCC-helg i ryggen siktar han högre till Rudskogen.
— Blir det torrt är målet att vara bland de tio bästa men jag hoppas på topp fem. Det är ett högt mål men banan är ny för alla och i den här tävlingen slipper jag straffvikten jag hade på Anderstorp, säger han.
Alla förare som gör sin första tävling får ett extra vikttillägg, något som tas bort till andra tävlingen.

— STCC är en väldigt bra serie och det är där jag vill tävla. Målet är att köra hela nästa säsong, säger Kiil

Tobias Johansson hoppas och tror på en fortsättning med Andre Kiil även efter Rudskogen-tävlingen.
— Målet är att vi ska ha två bilar på banan när årets final avgörs på Mantorp Park. Alex Andersson i den ena bilen och Andre Kiil i den andra, säger Tobias Johansson.

Senaste nytt